Albaraka Türk, API Platformunu Genişletiyor

Albaraka Türk, 2019 yılında başlatmış olduğu API Platformu ile 6 ana kategoride 30’dan fazla API ile kurumsal firmalara, startuplara ve finansal teknoloji girişimlerine hizmet sağlamaya başlamıştı. Türkiye’de açık bankacılık söz konusu olduğu zaman bir adım önde olan Albaraka Türk, Albaraka Türk Genel Müdürü Melihşah Utku’nun da öncülük ettiği bu süreçte Utku;

“Geleceğin dijital bankacılık ürünlerini birlikte inşa edelim sloganıyla başlattığımız Albaraka Türk API Programı ile Türkiye’de Açık Bankacılığın öncüsü olmaya devam ediyoruz” diye belirtti.

Albaraka Türk API Programı Girişimcilere ve Yeni İş Modellerine İmkan Sağlıyor

Albaraka açıklamasında, değişen finansal dünyada yer alan yeni iş modellerine, teknolojik gelişmelere ve girişimcilere Albaraka API Platformu ile finansal ürün ve hizmetleri beraber geliştirme imkanı sunduğunu belirtti.

6 farklı kategorisi bulunan Albaraka API’nın kategori isimleri para transferleri, finansman bilgileri, kredi kartları, hesaplar, yatırım ürünleri ve bilgi servisleri şeklinde sıralanmaktadır.

Ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilmek adına kendisini her gün yenileyen ve genişleten Albaraka API, Avrupa’da yer alan bir dijital bankacılık hizmeti olan INSHA ile beraber Türkiye’de açık bankacılık alanında yeni iş modelleri üretmeye hız kesmeden devam edecek.

Yeni firmalar ile iş birliği kurma sürecinde olan Albaraka API, “garaj girişimcilere” tüm API’leri ücretsiz olarak sunarken, diğer girişimcilere ise çok özel teklifler ile destek sunuyor.

İlk entegrasyonunu Türk Elektronik Para AŞ. ile gerçekleştiren Albaraka, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.