Kuveyt Türk Neova Sigortayı Satın Aldı!

Kuveyt merkezli olduğu bilinen finans kuruluşu First Takaful Insurance, Türkiye’de bulunan çalışmalarını sonlandırarak ülkeden çıkacaklarını belirtmişti. Bunun ardından şirketin yüzde 35 oranındaki hisselerine sahip olan Türk iştiraki Neova Sigorta’nın bulunan paylarının da satışa çıkarılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Kuveyt Türk konu hakkında bir açıklamada bulundu. Satışa çıkarılacak olan hisselerin banka tarafından satın alınacağı belirlendi. Bankanın satın alma işlemi sonrasında Neova Sigorta üzerindeki tüm payları yüzde 65 seviyelerinde gerçekleşecekti. Konu hakkında banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir değerlendirmede bulunuldu. Sigorta şirketinin yüzde 35’lik hissesine sahip olan First Takaful Insurance Company’in de hisselerinin satın alındığı belirlendi. Satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Neova Sigorta’nın tek sahibi Kuveyt Türk oldu.

Dün gerçekleştirilen imza töreninin ardından tüm hisse devir işlemleri tamamlanmış oldu. Resmi prosedür işlemlerinin de sorunsuz şekilde tamamlanmasının ardından Neova Sigorta tamamen Kuveyt Türk’ün olmuş olacak. 2009 yılında ilk kez kurulan sigorta şirketinin 15 bölge müdürlüğü bulunuyor. 1800’den fazla acente ve 939 adet banka şubesi ile hizmete devam ediyor.