Kuveyt Türk Salgınla Mücadele 1 Milyar Finansmanı Yeniden Yapılandırdı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, müşterilerinden gelen talepleri yeniden değerlendirmeye aldı. Salgından etkilenen ve taksitlerinin kar payı ile masraflarını ödemekte zorlanan müşteriler için ödemeler 3 ay ertelendi. Ek olarak esnek vade talep eden müşterilerinin ise 1 milyar 150 milyon TL’lik finansmanını yeniden yapılandırdı. Böylelikle banka salgın ile mücadele sürecinde, ekonomik yönden olumsuz etkilenen müşterilerine özel destekte bulundu.

Banka tarafından yapılan açıklamada ise şu sözler yer aldı:

“Kuveyt Türk, 21 bin müşterisinin taleplerini hızlıca değerlendirip bir kar payı veya masraf almadan 800 milyon TL tutarındaki nisan ayı sonuna kadar olan taksitleri haziran ayı sonuna erteledi. Kuveyt Türk, mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşterilerinin yaklaşık 1 milyar 150 milyon TL tutarındaki finansman riskini yeniden yapılandırdı. KGF ve KOSGEB kredilerinin, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde yeniden vadelendirme ve yeni fon kullandırım çalışmalarına devam ederek bu kapsamda yeni dönem KGF destek paketlerinden 110 milyon TL tutarında yeni finansman kullandırdı. Reel sektöre 3,5 milyar TL yeni fon kullandırımıyla destek olmaya devam etti.”

Havale ve EFT İşlemleri Yükseltildi

Salgın sürecinden etkilenen müşteri sahiplerine gerçek anlamda destek olmak amacıyla gerekli düzenlemeler yapan Kuveyt Türk, “Milli Dayanışma Kampanyası” kapsamında desteklerini devam ettireceğini de açıkladı. Banka bu zamana kadar oluşturduğu destek kampanyalarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganı ile başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için 20 milyon TL bağışladıklarını vurguladı.

Buna ek olarak müşterilerin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirmiş olduklarını da belirtti. Öncelikle Kuveyt Türk ATM’leri üzerinden banka kartı, kredi kartı ve QR kod ile yapılacak para çekme limitlerini 5 bin TL’ye çıkardıklarını vurguladı. Diğer banka ATM’lerinden ve PTT ATM’lerinden para çekme limitinin ise 2 bin TL olduğu belirtildi.

Ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilen havale ve EFT işlemlerinin limitinin ise 50 bin TL’ye yükseltildiği vurgulandı. Bu zorlu süreç içerisinde müşterilerin şubeye gitmeden mobil ve internet bankacılığı kullanarak tüm bankacılık işlemlerini yapmalarında yardımcı olduklarını belirtti. Müşterilere öncelikli olarak temassız ödeme yapmaları gerektiği hatırlatıldı.