TEB Yılın İlk Yarısında 4,7 Milyon TL Net Kar Elde Etti!

TEB Yılın İlk Yarısında 4,7 Milyon TL Net Kar Elde Etti!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) konsolide edilmiş finansal verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre bankanın aktif büyüklüğü 256,1 milyar TL seviyesine yükseldi. Bankanın net karı ise 4,705 milyon TL olarak açıklandı.

Bankanın ekonomiye sağlamış olduğu desteğe bakıldığında, toplam aktif kredilerinin yüzde 57’ye yükseldiği de görüldü. TEB’in toplam kredileri yılın ilk yarısında 149.4 milyar TL seviyesinde yer aldı. Aynı dönem içerisinde bankanın toplam mevduatı ise 185.9 milyar TL olarak ayda geçti.

2022 yılında güçlü sermaye yapısıyla birlikte istikrarlı büyümeyi sağlayan ve karlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren TEB’in özkaynakları 18.7 milyar TL seviyesinde yer aldı.

TEB 7 Ödülün Sahibi Oldu

Bu dönem içerisinde TEB 7 farklı dalda ödül sahibi oldu.

Global Finance dergisinin 2022 yılı için gerçekleştirdiği Dünyanın En İyi Hazine ve Nakit Yönetimi Bankaları değerlendirmesinde TEB, “Türkiye’nin En İyi Hazine ve Nakit Yönetimi Bankası” seçildi.  Contact Center World tarafından düzenlenen Contact Center World 2022 yarışmasında ise, “En İyi Müşteri Hizmetleri”, “En İyi Self Servis Teknoloji”, “En İyi Satış Kampanyası”, “En İyi Kalite Ekibi”, “En İyi Teknolojide İnovasyon” ve “En İyi Kriz Yönetimi” olmak üzere altı farklı kategoride altın madalya kazandı.