Kuveyt Türk’ten Yeni “Alacağım Güvende” Sistemi

Kuveyt Türk Katılım Bankası, gerek müşterilerine gerek müşterisi olmayan vatandaşlara araç veya konut alım ve satım işleminden önce güvence sağlamak için yeni “Alacağım Güvende” sistemini devreye soktu. Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral yeni sisteme yönelik, “Müşterimiz olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımız araç veya konut alım-satım işlemi öncesinde Kuveyt Türk şubelerine gelerek Alacağım Güvende Sistemi’nden faydalanabilir.” açıklamasında bulundu.

Geliştirmiş olduğu yeni sistem ile müşteriler ve müşteri olmayan vatandaşlar, araç ve konut alım – satım işlemlerinde kendilerini güvence altına alabilecekler. Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada, reel ekonomiye katkı sağlamak ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına bu sistemin oluşturulduğu belirtiliyor.

Finansman Kullanma Zorunluluğu Yok

Banka, Türkiye’deki tüm vatandaşlar için sunmuş olduğu bu sistemden hizmet almak istendiğinde hiçbir ücret ve masraf da talep etmiyor. Açıklamasında ücretlendirmeye ilişkin detayları da veren Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, “Müşterimiz olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımız araç veya konut alım-satım işlemi öncesinde Kuveyt Türk şubelerine gelerek Alacağım Güvende Sistemi’nden faydalanabilir. Bu hizmetten yararlanmak için finansman kullanma zorunluluğu da bulunmuyor. Alacağım Güvende Sistemi’yle hem alıcı ve satıcı için güvenli bir alan oluşturuyoruz hem de reel ekonomiye katkı sağlıyoruz.” dedi.

Tek Seferlik Sözleşme Yapılacak

Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada, işlem öncesinde vatandaşların Kuveyt Türk şubesine giderek araç alım ve satım işleminde tek seferlik sözleşme yaptırabileceği belirtildi. İşlem gerçekleşene kadar işlem tutarı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın hesabında duracak ve işlem sırasında karşılıklı imzalar atılmadan ve resmi kurumlar tarafından online sorgulama aracılığı ile işleme yönelik onay alınmadan herhangi bir şekilde alım ve satım bedelleri transfer edilmeyecek. Alım ve satım işlemi gerçekleştikten ve onay alındıktan alıcının hesabından satıcının hesabına satış bedeli gerçekleştirilecek. Eğer alıcı tarafından belirlenen işlem tarihi aralığında satıcı şubeye giderek imza vermez ya da işlemi gerçekleştirmezse, bankanın güvenli hesabında tutulan para alıcıya/satıcıya iade edilecek.