Hindistan Merkez Bankası Tetikte

Piyasadaki korona virüs tehdidi sonuçlarından en büyüğü, ekonomi alanında görülen büyük dalgalanma oluyor. Hindistan Merkez Bankası böyle bir tehdidin olası sonuçları karşısında hazır olduklarını ve bu konu da gerekli adımlar atmaktan çekinmeyeceğini bildirdi.

Bankaların, finans alanında oluşan oynak değerler ile baş edebilmek için almakta olduğu önemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Müşterilerinin bu olumsuz etkilenmeden mümkün olduğunca az oranda etkilenmesi üzerine çalışmalarını sürdüren bankalar her gün bu alanda iç rahatlatıcı çalışmalarının sürdürülmekte olduğunu ifade ediyor.

Dünyanın büyük bankaları, piyasadaki volatiliteye karşı kendi bünyelerindeki olumsuz etkilerini mümkün olduğunca stabil tutabilmek için gerekli adımları atmayı sürdürüyor. Hindistan Merkez Bankası da tetikte ve ilgili adımları atabilecek stratejilerinin mevcut olduğunu bildirerek, banka müşterileri tarafından güven duyulmasını hedeflemekte.

Piyasadaki ani ve ön görülmesi zor bir şekilde yaşanmaya devam eden bu volatilitenin temel nedenini ise korona virüs!

Hindistan Merkez Bankası yayınlamış olduğu bildirimde, finans piyasasının daha kontrollü bir şekilde işleyişini sağlamak, piyasadaki güven duygusunun sürekliliğini korumak için uygun aksiyonları almaya hazır olduklarını bildirdi.

Japonya ve İngiltere Merkez Bankası da Sinyal Vermişti

Hindistan Merkez Bankası öncesinde Japonya ve İngiltere Merkez Bankası tarafından da aynı bildirimin geldiği haberini duyurmuştuk. Dünyanın büyük bankaları tarafından açıklanan ‘gerekli adımları atmaya hazırız’ şeklindeki bildirimlerinin temelinde yatan asıl nedenin, müşterilerinin akıllarını karıştıran bu dalgalanmaya karşı onların içlerini rahatlatabilmek.

Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada ülkelerinin içerisinde yer aldığı G7 Bankaları ile birlikte Merkez Bankaları toplantısında, korona virüs gelişmelerine karşı mali araçlar da dahil olmak üzere gereken tüm ilgili tedbirleri almaya hazır olduklarını mesajını almıştık.