ME Bank Müşterileri Konut Kredileri İçin Öfkeli

ME Bank konut kredilerinde sunabileceği ücret üzerinde ani bir şekilde değişim kararı aldı. İzin verilen konut kredi miktarındaki düşüklük sebebi ile banka müşterileri tepkide bulundu. Tahmini olarak 20 bin ME Bank müşterisinin alınan bu karardan olumsuz yönde etkileneceği düşünülüyor.

ME Bank müşterilerden bazıları, hazırlanmış olan ödeme planı ve toplam tutar dikkate alındığında bu ani değişim sonrasında 20.000 dolar kadar bir düşüşün ortaya çıktığını bildirdi.

Koronoviirüs sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntıların, kendi üzerindeki etkisini hafifletmek için ME Bank tarafından alınan bu ani değişim müşterilerin öfkelenmesine neden oldu. Azaltılan konut kredilerinden elde edilen paranın banka tarafından kullanılacak olması ve böyle bir durumda yaklaşık olarak 20 bin müşterinin bu durumdan etkilenecek olması medyada yankı uyandırdı.

ME Bank Facebook Sayfası Şikayetlerle Doldu

Konut kredileri ile ilgili ekonomik anlamda sıkıntı yaşan müşteriler şikayetlerini bildirmek için ME Bank Facebook sayfasına kullandı. Bankanın sosyal medya sayfasını şikayetler ile dolduran bu ani karardan olumsuz yönde etkilenen müşteriler yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Bir ME Bank müşterisi geçen hafta Facebook sayfasında şikayetini şu şekilde anlattı “Kaybetmiş olduğumuz para, eşimin işsizlik maaşından kenara atabildiğimiz paraydı.” Bir diğer müşteri ise şikayetinde, ME Bank tarafından yeniden yapılandırılan konut kredilendirme kararının sonucunda 16.000 dolardan fazla miktarda sunulan kredide düşüş yaşadığını belirtti.

Facebook sayfasında yapılan yorumlar arasında sunulan konut kredi miktarlarındaki düşüşün 20.000 dolara ulaştığını bildirenler de vardı. Yorumlardaki şikayetlerden en sık tekrarlanan ise yetkili kişiler ile iletişim kurabilmenin mümkün olmadığıydı.

Bankanın sadık müşterisi olduğunu ve kredileri kolay bir şekilde ödeme gücünün de olduğu halde konut kredisi başvurusunda bulunmamış olduğu için kendini şanslı bulduklarını bildiren yorumlar da ME Bank Facebook sayfasına yazılanlar arasında yer aldı.