JP Morgan ve Goldman Bitcoin Alınmaması Konusunda Uyardı

Kaliforniya merkezli ve dünyanın en büyük banakları arasında olan JP Morgan ve Goldman Sachs Banka danışmanları, Bitcoin satın almak isteyen müşterilerine uyarıda bulunuyor.

Piyasaya yeni sürülen Dijital Varlık Yönetimi, her iki banka için de müşteri kaybetme açısından risk haline gelmeye başladı. Finansal danışmanlarından gelen açıklamalarda, Bitcoin alıcılarının artmasının kendi sektörlerine olumsuz bir şekilde etki etmesi ile ilgili duydukları endişe açık bir şekilde görülmektedir.

Bitcoin 2009 yılı itibari ile yatırımcılarına yüzde 8.000 oranında kar sağladı. Kar sağlama bakımından benzersiz bir varlık olan Bitcoin, JP Morgan ve Goldman Sachs tarafından müşterilerine önerilmiyor. Hatta satın almak isteyenler için de uyarıda bulunuluyor. Dijital varlık yönetimine soğuk bakan her iki banka da bu konudaki açıklamalarını sık sık yeniliyor.

DAIM, JP Morgan ve Goldman Bank Sebebiyle Zor Günler Yaşıyor

Kaliforniya merkezli dijital varlık yöneticilerinden olan DAIM (Digital Asset Investment Management), iki dev finansal şirket olan JP Morgan ve Goldman Bankası’nın uygulamış olduğu stratejiler sebebi ile zorlu günler yaşıyor. Bitcoine yatırım yapma kararı alan yatırımcıların JP Morgan ve Goldman Sachs’taki danışmanlarıyla konuştuktan sonra fikrini değiştirmeleri sonucunda, DAIM büyük bir müşteri potansiyelini ve pazarını kaybediyor.

DAIM şirketinin ortaklarından olan Adam Pokornicky dünya lideri iki banka ile ilgili yaşamakta olduğu sıkıntıları şu şekilde dile getirdi. “Bitcoine yatırım yapmaya hazır olan müşterilerimiz oluyor ve müşterimiz JP Morgan ya da Goldman Bankalarının danışmanları ile ne zaman görüşse müşterilerim bu yatırımdan vazgeçmiş oluyor. Ne yapmak istediklerini sordum ancak cevap vermek yerine ‘BTC satın almanın nasıl bir avantajı olduğunu açıklar mısın?’ şeklinde bir soru ile bana dönüş yapıldı.