Mizuho Bank Kullanıcılarına 1.100 Yen Ödeyecek

Mizuho Bank, Ltd., 2017 yılında yaklaşık 1.8 trilyon dolarlık toplam varlığa sahiptir. Japonya’nın üçüncü büyük finansal hizmet şirketi olan Mizuho Financial Group’un entegre perakende ve kurumsal bankacılık birimidir. Mizuho, ​​Japon “megabanks” denilen üç şirketten biridir.

Mizuho Bank yaptığı bir açıklamada, 2021 yılının ilk ayında yeni kullanıcılarına 1.100 yen için yeni hesap cüzdanı almaya başlayacağını bildirdi.

Mizuho Financial Group Inc.’in, perakende ve kurumsal bankacılık birimi olan banka, müşterilerine daha fazla kolaylık sağlamak ve operasyonel verimliliği arttırmak için dijitale geçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. 

1.100 yen için, 70 yaşın altında olmak ve ocak ayının 18’inden itibaren yeni hesap açmış, kurumsal müşteri olmak gerekiyor.

Ayrıca banka müşterilerinin son 10 yıl içindeki tüm hesap hareketlerini akıllı telefonlarında ve bilgisayarlarında görüntülemeleri için bir dijital hesap cüzdanı da sunmaya başlayacak. Bu sayede yeni hesap açan kişiler iste kağıt hesap cüzdanı, isterlerse de dijital hesap cüzdanı alabilecekler. Ancak bu seçim ücretli olarak gerçekleştirilecek.