Santander Bank ATM’si Dolandıran 58 Kişi Tutuklandı

Yetkililere göre, birden fazla eyaletteki Santander Bank ATM’lerinden çalmak için ön ödemeli banka kartlarını kullandığı iddia ediliyor. Mercer County Savcısı Angelo’nun yaptığı açıklamaya göre, bazıları 18 yaşında olmak üzere elli sekiz kişi tutuklandı. Bu kişiler organize bir programda aldatma yoluyla hırsızlık yapmakla suçlandı.

Yetkililere göre, büyük çaplı dolandırıcılık, sadece New Jersey kasabalarında değil, üç eyalette de meydana geldi.

Santander Bank ne kadar paranın çalındığını belirlemek için hala araştırma yapıyor. Savcılığa göre Mercer County’de çalınan toplam tutar 250.000 dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Bu konuda ek tutuklamaların gerçekleşebileceği de bildirildi.

Salı günü sabah saat 8 civarında, Robbinsville Kasabası polis memurları, birden fazla kişinin ATM çevresinde para çekmek için kart yığınlarını kullandığı bilgisini aldı. Daha sonra Route 33’teki Santander Bank’a ulaştı. Görevliler gören grup, telaş içinde ATM’den uzaklaştı. Ancak 20 kişi yakalandı ve her birinin elinde birden fazla kart ve para bulunuyordu.

Mercer County’deki soruşturma sırasında ise sahıslardan banka kartları, kredi kartları, nakit para, marihuana ve bir tabanca ele geçirildi. Ek olarak, ilçede bir düzineden fazla araç ele geçirildi.

Mercer İlçesinde tutuklanan kişi sayısı tam paylaşılmadı ancak yaşları 16 ile 34 arasında olarak saptandı.