QNB Finansbank 390 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi Temin Etti

QNB Finansbank, uluslararası banka kurum ve kuruluşlarından çeşitli vade seçenekleri ile 390 milyon dolarlık sendikasyon kredisi temin etti. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, sendikasyon kredisi arttırıldı ve yenilendi. Uluslararası banka kurum ve kuruluşlarından değişik vadelerde olmak üzere dış kaynak sağlandı.

Bankanın sunmuş olduğu sendikasyon kredisine 9 uluslararası banka katıldı. 367 gün vadeli 45 milyon dolar ve 193 milyon Euro olmak üzere toplamda 255 milyon dolar tutarında fonlama temin edilmek üzere anlaşma yapıldı. Ek olarak banka Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 100 milyon Euro iş birliği anlaşması yaptı. EBRD’den sağlanan dış kaynağın 50 milyon avroluk ilk bölümü 2 yıl vadeli olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere destek kredisi olarak sunulacak. İkinci 50 milyon avroluk kısım ise yine 2 yıl vadeli olmak üzere dış ticareti desteklemek amacıyla kullandırılacak.

Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör kuruluşu olan Proparco (Societe de Promotion et de Participation pour la Cooperation Economique S.A.) ile de anlaşma yapan banka, bu anlaşmayı 7 yıl vadeli olmak üzere 25 milyon avro değerinde sağladı. Yapılan anlaşma ile tarımı desteklemek adına küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi verilecek.

QNB Finansbank Sendikasyon Oranını Yüzde 50 Arttırdı

Konuya yönelik olarak açıklama yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2020 yılında sağlamış oldukları ilk sendikasyon kredisinin yüzde 50 oranında arttığına ve yenilendiğine değindi. Bununla birlikte Güzeloğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sendikasyon kredisi ve diğer fonlama kaynaklarımızı salgından etkilenen ekonominin canlanması için kullanmayı hedefliyoruz. Türk bankacılık sektörü sendikasyonlarını arka arkaya yeniliyor. Kovid-19 döneminde yenilenen sendikasyon kredileri uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne duyduğu güvenin de bir göstergesidir.”