TEB Genel Müdürü 2020 Yılını Değerlendirdi

2020 yılına girdiğimiz dönemlerde bankaların yeni yıl hakkındaki beklentileri ve görüşleri de netleşmeye başladı. Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, ‘Bankacılık Söyleşileri’ isimli toplantıda bankacılık sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Bu noktada Türkiye ekonomisini değerlendirirken, sürece katkı sağlayan TEB performanslarını da bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

2018 yılı bankacılık sektörü için oldukça karmaşık geçmişti. 2019 yılında da yaşanan çeşitli çalkantılı dönemlere rağmen, beklenildiği gibi büyük bir dalgalanmanın yaşanmaması son derece dikkat çekmişti. Bu noktada ortaya çıkan operasyonların, ülke ekonomisini büyük ölçüde etkileneceği düşünülmüştü. Ancak beklenildiği gibi olmadı ve ülke ekonomisinde bir dengelenmenin yaşandığı tespit edildi.

Ümit Leblebici, yeni yıl için önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘2020 yılına bakıldığı zaman bunu bir işleri rayına koyma yılı olarak ifade edebiliriz. Aynı zamanda bankacılık sektörü ve Türkiye ekonomisi için nasıl büyüyebileceğimizi düşünmeliyiz. Makro ekonomik resme bir bütün olarak baktığımız zaman dengelenme sürecinin başladığını görebiliriz. Bu durum yatırımcıların iştahını da artıracağı için son derece önemli. Bu noktada ekonomide bazı sıçramalar meydana gelebilir. 2020 yılına baktığımız zaman yüzde 4 oranında bir büyüme potansiyelinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum ticaret savaşlarını da tetikleyeceği için yeni iş birliklerine hazır olmalıyız’ dedi. Yeni yıl konusunda bankacılık sektörünün hedeflerinin son derece büyük olduğu düşünülüyor.