QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Platformu Devam Ediyor!

QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Platformu Devam Ediyor!
QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Platformu Devam Ediyor!

QNB Finansbank, “Minik Eller Büyük Hayaller Platformu” sayesinde, Türkiye’de sosyal sorumluluk bilincini yaymaya devam ediyor. Burada üstlenmiş olduğu kodlama eğitimlerine devam eden banka, eğitimlerin online olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Ek olarak, bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenecek olan Scratch Cup 2021 Programı’nda çocukların, “Dünya’nın Sorunlarına Çözüm Bul” teması ile projelerini sunacağı belirtildi. Minik Eller Büyük Hayaller Platformu ile Habitat Derneği arasında iş birliği bulunduğunu da vurguladı. Böylelikle tüm Türkiye’de 8 ile 14 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz ve sınırsız bir şekilde “Scratch 3.0” eğitimleri verildiğine dikkat çekildi.

“Dünya’nın Sorunlarına Çözüm Bul”

2020 yılının Haziran ayından bu yana, “www.minikellerkodyaziyor.com” adresi üzerinden Scratch 3.0 kod yazma eğitimi veriliyor. Çocuklar eğitimle birlikte yaratıcı kodlama yapmayı öğreniyor. Eğitime katılan çocuklar için düzenlenen Scratch Cup 2021 programında, ‘Dünya’nın Sorunlarına Çözüm Bul’ teması adı altında kodlama yapması istenecek. 8 ile 14 yaş arasındaki tüm çocuklar başvuru yapabilecek. Başvurular 31 Aralık 2020 tarihinde son bulacak.

2-3 Kişilik Takımlar Oluşturulacak

Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, 2-3 kişilik takımlar halinde başvuru yapabilecekler. Çocuklara takım gücünün önemi ve birlikte çalışma becerisi kazandırılmaya çalışılacak. Bununla birlikte projenin hedefinde, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek bulunacak.

154 Bin 184 Saat Kodlama Eğitimi Verildi

Bu zamana kadar QNB Finansbank tarafından oluşturulan “Minik Eller Kod Yazıyor” projesi ile birlikte 24 şehirde, 23 bin çocuğa kodlama eğitimi verildi. Şehirler arasında; Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Trabzon ve Uşak yer aldı. Buradaki 23 bin çocuğa toplamda 154 bin 184 saat kodlama eğitimi verildi.