QNB Finansbank Sendikasyon Kredisi Aldığını Açıkladı

QNB Finansbank Sendikasyon Kredisi Aldığını Açıkladı
QNB Finansbank Sendikasyon Kredisi Aldığını Açıkladı

QNB Finansbank tarafından yapılan açıklamaya göre banka sendikasyon kredisi aldı. Alınan sendikasyon kredisine yönelik olarak ayrıntılı bir şekilde KAP’a açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bankanın 367 gün vadeli 113,5 milyon dolar ve 200,5 milyon Euro olmak üzere sendikasyon kredisi aldığı ifade edildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada sendikasyon kredisine QNB Finansbank ile birlikte 19 farklı ülkeden 33 uluslararası bankanın katılım sağlamış olduğu belirtildi. Fakat açıklama içerisinde bankanın sendikasyon kredisinin maliyetine yönelik bilgilendirme bulunmadı.

Toplamda 350 Milyon ABD Doları

QNB Finansbank tarafından katılım yapılan sendikasyon kredisi ile birlikte Türk ekonomisine kaynak da sağlanmış oldu. Böylelikle banka yüzde 130 yenileme rasyosu ile toplamda 350 milyon ABD doları tutarında kaynak sağladı.

16 Kasım 2020 tarihinde The Commercial Bank koordinatörlüğü ve Mizuho Bank aracılığı ile imzalanan 367 gün vadeli finansman kredisinin toplam maliyeti; ABD doları için Libor artı yıllık yüzde 2,50 ve Euro için Euribor artı yıllık yüzde 2,25 olarak ifade edildi.

“Taleple Birlikte Sendikasyon Kredimizi Yeniledik”

Konuya yönelik olarak QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu açıklama yaptı. Güzeloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Banka olarak hem Türkiye hem de müşterilerimiz için sürdürülebilir bir büyüme yaratmaya odaklandık. Bu hedefin devam ettirilmesi için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kovid-19’un yarattığı tüm zorluklara rağmen yatırımcılardan gelen yoğun ilgi ve taleple birlikte sendikasyon kredimizi yeniledik. Pandemi boyunca başarılı bir seyir gösteren Türk bankacılık sektörü birbiri ardı sıra sendikasyon kredilerini yeniledi. Sağlanan bu finansman yaşadığımız zorlu dönemde uluslararası finans kuruluşlarının sektörümüze olan güveninin bir göstergesi. QNB Finansbank olarak ülkemiz ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz.”