JP Morgan, Yeni Analistleri Ofise Davet Ediyor

ABD’nin en büyük bankalarında biri olan JP Morgan, genç analiz uzmanlarını eylül ayında ofise dönmelerini istiyor. Korona virüs salgını nedeniyle oryantasyon sürecini internet üzerinden başlayacak ve diğer bankaların aksine işe alım gerçekleştirecek.

JP Morgan, Londra ve New York ofisleri de dahil olmak üzere, kademeli olarak ofise geri dönüşü başlattı. Eylül ayının 8’inden itibaren eğitimi geçen analiz uzmanlarını ofise çağırıyor.

Banka kaç tane analiz uzmanı alacağını paylaşmadı ancak büyük yatırım bankalarının yaklaşık 400 ile 500 kişi arasından alım yaptığını biliyoruz.

Bu ofise geri dönüş, sadece analiz uzmanları ile kalmayacak. Banka tüm çalışanları ofise geri çağıracak ve bu süre. gönüllülük esasına göre gerçekleşecek.

Banka, Londra’daki çalışanlarının yüzde 30’unu geri çağırdı. Ancak bir rotasyon söz konusu. Banka evde çalışma uygulaması konusunda diğer bankalara nazaran şüpheci davranıyor.

Eski İskoçya Kraliyet Bankası Natwest Markets ise çalışanlarını 2021 yılına kadar geri çağırmayı düşünmüyor. HSBC ise Londra’da çalışanların yüzde 20’sini, UBS ise çalışanların üçte birinin evde çalışmaya devam edeceğini belirtti.