QNB Finansbank’ın Yeni FinCube’ü Açıklandı

QNB Finansbank tarafından uzun zamandır, girişimcileri ve yaratıcı projeleri destekleyerek sürece dahil edebilmek amacıyla bir inovasyon laboratuvarı kurulmuştu. Şimdiye kadar çeşitli projelere imza atan FinCube sonunda global bir marka haline geldi. Çalışmalarını küresel ölçeklerde boyutlandıracak olan FinCube bu süre QNBEYOND ismiyle hizmetlerine devam edecek.

Global bir marka çatısı altında hizmet verecek olan QNBEYOND startup ve kurum içi yetenekleri araştıracak ve yeni iş birlikleri ile birlikte global merceklere taşıyarak gerekli destekleri vermeye devam edecek. Global anlamda sürdürülebilir iş gücünü ve yenilikçi fikirleri bir iş modeli haline getirerek yeni bir süreci başlatacak.

QNB Finansbank uzun süredir yenilikçi fikirleri desteklemeye devam ediyor ve hatta bunun için yıllar önce FinCube adı altında bir laboratuvar kurulumu gerçekleştirmişti. Geleneksel finans yöntemlerinin, teknoloji ile harmanlanması sonucunda yeni bir alternatif üretildi. Bu süreçte QNBEYOND startuplarla bir çalışma içine girecek. Şirket yeni ve geçerli olabilecek olan tüm projelere açık olduklarını dile getirdi.

Girişimciler için bu noktada özel ofis alanları oluşturuldu. Bu ofis alanları içerisinde, danışmanlık, mentorluk, teknik altyapı, finansal ve network desteği sunulacak. Hızlandırma programı ile birlikte sürecin yetkililerle birlikte hızlandırılması amaçlanıyor. Bu noktada şimdiye kadar ilginin yoğun olduğu ve 8 girişimin katıldığı belirtildi. Laboratuvar içerisinde Q çıktısı en çok dikkat çeken detay olarak biliniyor. Özellikle finansal zeka uygulaması olması sebebiyle, karşı tarafı tanıyarak alışkanlıklarını belirliyor ve iletişim şeklinin tamamen değişmesine zemin hazırlıyor.