HSBC Bank Hisseleri Covid-19 Salgını Sebebi ile Düşüşte

HSBC Bank önümüzdeki hafta 2020 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Covid-19 krizinden kaynaklanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile hisselerinde oldukça büyük oranda bir düşüş görüleceği bekleniyor.

2020 yılında bugüne kadar HSBC Bank hisse senetlerinde yüzde 30’luk düşüş görüldü. Dünya isimlerinden olan banka, 2020 yılında yaşamakta olduğu bu zorluk karşısında, bilançosunu güçlendirmek adına temettü ödemelerini süresi belirsiz olarak askıya almak zorunda kaldı. İlgili açıklamayı ise Mart ayında bildirmişti. 2021 yılına kadar temettü ödemeleri yapmayacağını, hisse geri alımlarını da gerçekleştirmeyeceğini bildirmişti.

HSBC Bank’ın 28 Nisan’da 2020 yılına ait ilk çeyrek raporlarını sunması merakla bekleniyor.

Barclays: ‘HSBC Bank Portföy Yatırımlarında Zayıflıyor’

Barclays analizlerine göre HSBC Bank 2020 yılında portföy yatırımları bakımından zayıf kaldı ve bu sebeple hisse başına 420p değerinde kayıp yaşıyor.

HSBC Bank’ın hisse senetleri Pazartesi saat 15:30’da (GMT) 416p değerinden işlem gördü.

Barclays koronavirüs pandemisinin İngiltere bankaları üzerindeki etkisi hakkında yorumda bulundu. ‘Yaşanan kayıplar oldukça yüksek boyutlara ulaştı. Bu duruma rağmen bankaların yine de makul fiyat sunumlarını sürdürmeye devam ettirdiğini düşünüyoruz.’ dedi.

HSBC Bank, koronavirüsün dünya genelindeki etkisi ve özellikle merkez bankalarının daha düşük oranlı faiz oranlarına karar vermesi üzerine hissedarlarını uyarmıştı. Sigortacılık alanındaki gelirlerinde ciddi anlamda düşüş yaşanacağı ve kredilerde beklenenden yüksek bir şekilde ortaya çıkacak olan kayıpların dikkat edilmesi hususlar olduğuna dikkat çekmişti.