Santander Bankası Mercury TFS ile Anlaşma Yaptı

Santander Bankası, İspanyol Fintech Mercury TFS’de çoğunluk payı aldı ve Mercury TFS ile anlaşma yaptı.

Santander Bankası, Cuma günü yaptığı açıklamada, kurumsal müşteriler için ticari finansman işlemlerinin uçtan uca yönetimini otomatikleştiren yazılım çözümleri konusunda uzmanlaşmış, İspanya merkezli bir şirket olan Mercury TFS’nin çoğunluk hissesini aldığını (30 milyon €) açıkladı.

Santander Bankası’na göre, işlem uluslararası ticaret teklifini güçlendirecek ve uluslararası operasyonları olan KOBİ’ler ve kurumsal şirketler için tercih edilen banka konumunu güçlendirecektir. Santander ayrıca, Mercury TFS’ye yaptığı yatırımın üçte birinin yeni hisselere abone olmak için tahsis edileceğini bildirdi ve bu da şirkete yeni hizmetler sağlamak ve müşteri sayıları ve pazarlarındaki büyümeyi artırmak için fon enjekte edecek. Ayrıca Santander yıllardır İspanya, Meksika, Şili ve Almanya’da Mercury TFS hizmetlerini kullanmıştır.

Santander, Bankacılık İşlemlerini Teknolojiye Taşıyor

Santander’in Global Payments Services Başkanı Javier San Félix, yatırımın aynı zamanda şirketin KOBİ’ler ve uluslararası şirketlerin dünya çapındaki müşterilerimize daha iyi hizmet vermeleri için bir hizmet platformu oluşturma planlarını hızlandırdığını, İngiltere ve Portekiz’deki işletmeleri kullanmaya başladığını belirtti. Yıl sonunda Santander’in global ticaret platformu Global Trade Services (GTS) aracılığıyla. Daha sonra Santander ekledi:

“GTS, KOBİ’lere ve uluslararası iş yapan şirketlere uluslararası ödemeler, döviz bozdurma, ticaret finansmanı ve çok ülkeli hesaplar sunmaktadır. Mercury TFS, açık finansal platformlara ve GTS gibi modüler tasarıma sorunsuz bir şekilde entegre edilebilen esnek, açık ve bulut tabanına hazır bir mimariye sahiptir.”