Wells Fargo Yeni CEO’su Açıklama Yaptı

Wells Fargo yeni CEO’su banka sorunlarının 2021 yılına kadar çözülmeyeceğini söyledi. Açıklama ise Wells Fargo’nun son dört yıl içerisindeki üçüncü CEO’su olan Charles Scharf tarafından yapıldı.

Wells Fargo WFC’nin üçüncü genel müdürü, % +13.56 dört yıl içinde Salı günü Kongre’nin önünde ortaya çıktı ve bankanın kültürel sorunlarını çözmek için yapması gereken çok şey olduğunu ve bunun 2021’e kadar yapılmasını beklemediğini söyledi.

Charles Scharf sorunlu bankayı geçen yıl devraldı. Kongre üyeleri tarafından duruşmasında sadece birkaç hafta sonra istifa eden Tim Sloan’ın yerine geçti.

Sloan’ın aksine Scharf, daha önce Bank of New York Mellon ve Visa’nın CEO’su işlerini yürüten bir yabancıdır. İşi bitirdikten sonra Scharf, bankanın hâlâ yapacak çok işi olduğundan emin ve bankanın tüm yasal sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Scharf, “Bu şirketi önemli ölçüde iyileştirilmiş bir yönde taşıyabileceğimize inanıyorum” dedi.

Well Fargo’nun 4 Yıllık Sıkıntısı

Wells Fargo’nun satış uygulamaları skandalı bu noktada neredeyse dört yaşındadır ve banka yasal ve düzenleyici sıkıntılarla eşleşmeye devam etmektedir. San Francisco merkezli şirket, yasadışı satış uygulamaları için geçen ay 3 milyar dolar para cezası ödedi, zaten ödediği 1.2 milyar dolarlık para cezalarının üstüne. Banka, Federal Rezerv’in getirdiği kısıtlamalar altında kalıyor ve Wells Fargo’nun kültürel sorunları çözülene kadar büyümesine izin vermiyor.

Wells Fargo Yönetilemeyecek Kadar Büyük

Wells Fargo, koridorun iki yanında Kongre üyeleri arasında çok az sempati duyuyor. Demokratlar Wells Fargo’nun yönetilemeyecek kadar büyük olmasına odaklanma eğiliminde olmasına rağmen, banka her iki tarafın da sert eleştirilerine maruz kaldı ve Cumhuriyetçiler düzenleyicilerin bankanın sorunlarını yeterince hızlı yakalamadığını vurguluyorlar.

Ancak her iki tarafın da bir şey üzerinde anlaştığı görülüyor.

DN.Y. Sayın Gregory Meeks, “Hayatım boyunca, neden bu işi aldığını bilmiyorum,” dedi.

Salı günkü duruşma, House Financial Services Komitesi başkanı Rep. Maxine Waters’ın bu hafta düzenlediği ikisinin ilki. Çarşamba günü yapılacak duruşmada, Wells Fargo’nun yönetim kurulunun iki üyesini içermesi gerekiyordu, ancak bu yöneticiler Pazar günü planlanan duruşmadan önce istifa ettiler. Komite üzerindeki hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar, Wells’in yönetim kurulunun satış uygulamaları sorunları büyümeye devam ederken diğer tarafa bakmaya çok istekli olduklarını bildirdiler.