İş Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak!

Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan banka personel alımı ilanına göre banka, Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Yayımlanan banka iş ilanına göre adaylara yönelik sınav uygulaması gerçekleştirilecek. Ek olarak adaylar üç aşamalı mülakat sürecine dahil edilecek.

Bankanın yayımlamış olduğu iş ilanında personellerin görevlendirileceği yerler şu şekilde belirtildi:

“Bankamız bilgi sistemleri ve bankacılık süreçlerinin, Genel Müdürlük bölümlerinin, yurt içi, yurt dışı şubelerinin, yönetimini kontrol ettiği iştiraki olan kuruluşlarının ve bilgi teknolojilerinin denetiminde görevlendirilecek çalışma arkadaşları arıyoruz.”

İş Bankası Müfettiş Yardımcısı Başvuru Şartları

Banka tarafından adaylarda olması gereken kriterler şu şekilde belirtildi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 30 yaşını doldurmamış olmak (17 Ekim 1990 ve sonrası doğumlu olmak)
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim verilen aşağıda yer alan herhangi bir bölümden mezun olmak
  • İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinden en az birini çok iyi derecede bilmek
  • Başvuru yapacak erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış, muaf ya da 2021 yılının Haziran ayına kadar tecil ettirmiş olmaları
  • Sağlık durumlarının seyahat etmeye engel olmaması
  • Türkiye’nin her yerinde görev yapabilme durumunun olması

Başvuru yapacak olan adayların yabancı dil bilgisini belgelendirmesi gerekmektedir. Adaylar 4 Ocak 2021 tarihine kadar yabancı dil bilgisi belgelerini bankaya iletmelidir. Sahip olunması gereken belgeler şu şekildedir:

  • İngilizce – TOEFL – IBT 85
  • Almanca – GOETHE Enstitüsü – Goethe Zertifikat C1 (ZMP) veya Goethe Zertifikat C2 (GDS)
  • Fransızca – Fransız Milli Eğitim Bakanlığı (Fransız Kültür Merkezi) – DALF C1 veya DALF C2, TEF, 699 puan

Hangi Bölümlerden Alım Yapılacak?

Aktüerya, İktisat, Pazarlama Aktüerya Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Pazarlama / Satış Yönetimi, Avrupa Birliği İlişkileri, İstatistik, Sermaye Piyasası, Bankacılık, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Sigortacılık, Bankacılık ve Finans, İş İdaresi, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Finansman, İşletme, Sistem Mühendisliği, Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme, Bilgi Yönetimi, Siyaset Bilimi Bilgisayar Mühendisliği, İşletme Enformatiği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, İşletme Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar-Enformatik, İşletme-Ekonomi, Uluslararası Finans, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Ekonometri, Makine Mühendisliği, Uluslararası İşletme, Ekonomi, Makine ve İmalat Mühendisliği, Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca), Ekonomi ve Finans, Maliye, Uluslararası İşletmecilik, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Matematik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları, Matematik Mühendisliği, Uluslararası Ticaret, Elektrik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Muhasebe, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Elektronik Mühendisliği, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Muhasebe, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Endüstri Mühendisliği, Muhasebe ve Denetim, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Yönetim Bilimleri, Enformatik Muhasebe ve Finansal Yönetim, Yönetim Bilişim Sistemleri, Hukuk, Muhasebe ve Finansman, Yönetim ve Organizasyon

Başvurular Nasıl Değerlendirilecek?

Bu kriterlere uyum sağladığını düşünen adaylar cv.isbank.com.tr adresi üzerinden başvurularını 11 Ekim 2020 Pazar gününe kadar iletebilecek. Müfettiş Yardımcılığı sınavı ise 17 Ekim 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınav online olarak yapılacak ve adaylara gerekli bilgilendirmeler, “İş Bankası Aday Kariyer Portalı” üzerinden yapılacak. Tüm başvurular internet ortamı üzerinden toplanacak, şube ya da Genel Müdürlük aracılığı ile başvurusunu iletmek isteyen adaylar kabul edilmeyecek.

Üç aşamalı mülakat süreci ise şu şekilde gerçekleştirilecek:

  1. Aşama: Sınav
    Türkçe Yeterlilik Sınavı Dil Bilgisi – Kompozisyon yazma ve yazılı ifade yetkinliklerini ölçmektedir.
    – Genel Yetenek Testi – Sayısal ve sözel kavrama, veri yorumlama, sistematik düşünme ve problem çözme becerilerinin ölçülmesine yönelik sorulardan oluşmaktadır.
  2. Aşama: Değerlendirme Merkezi
    – Değerlendirme Merkezi Adayların görevlerinde gösterecekleri performansı, iş simülasyonlarıyla gözlemleme olanağı sağlayan uygulamalardır. 2020 yılı Kasım ayı içerisinde daha sonra duyurulacak bir tarihte İstanbul’da yapılacaktır.
  3. Aşama: Panel Mülakatı
    – Panel Mülakat Üst düzey yöneticilerimizle gerçekleştirilen görüşmedir. 2020 yılı Kasım ayı içerisinde daha sonra duyurulacak bir tarihte İstanbul’da yapılacaktır.