Sberbank ve Okko Online Sanat Projesi Başlattı

Sberbank ve multimedya servisi olan OKKO, evde süren karantina döneminde tiyatroları, müzeleri ve konser salonlarını halka yeniden açacak olan “Online Sanat” projesini başlattı. Rus kültür sitelerinden gösteriler, konserler, sanal turları ve diğer video içerikleri toplanacak. İçerik, online sinema OKKO’ya kayıt olduktan sonra ücretsiz olarak izlenebilecek.

“Online Sanat” projesi Mariinsky tiyatrosunda iki bale yapımının seçkin bir gösterimi ile başlıyor. Bale gösterimi eşliğinde “Cinderella” ve “Anna Karenina” yı izlemek için siteye kayıt olmak gerekiyor. Kayıt olan herkes ücretsiz bir şekilde bu gösterileri izleyebiliyor. Külkedisi 20 Mart’ta Moskova saati ile 18:00’de ve Anna Karenina ise 21 Mart saat 18:00’de gösterimde olacak.

Online Sanat Gösteri Arşivi Zengin Tutulacak

Sberbank ve OKKO’nun birlikte organize ettikleri ücretsiz ‘Online Sanat’ projesinin arşivinde çeşitli kitleler için multimedya içerikleri var. Yetişkinler ve çocuklar için ayrı olarak hazırlanmış etkinlikler, klasik ve rock müzik severler için olanlar, drama ve pop müzik severlere hitap eden etkinlikler bunlardan bir kısmı… Evde eğitim dönemini değerlendirmek isteyenler, kendi kendine eğitim fırsatını yakalamak isteyenler, sanata sanal biçimde dokunmak isteyenler için etkinlikler düzenli olarak yenilenecektir. Farklı bir sanat dalının yer alması ile programın sıkıcı bir hal alması önlenmiş olacak.

Mariinsky tiyatro Sanat Yönetmeni Valery Gergiev: “İlerleyen teknoloji, tiyatroya da yeni fırsatlar doğuruyor. Tüm tiyatro severlerin ve aynı zamanda da baleye ilgi duyanların bu etkinlikleri ücretsiz bir şekilde izleyebilecek olmasından çok mutluyum” dedi.