Deutsche Bank’ın Hisse Senetleri Düşüyor

FRANKFURT: Deutsche Bank’ın üst düzey yöneticileri, çalışanlara ve yatırımcılara, daha büyük borsa satışları nedeniyle Perşembe günü yeni bir düşüş yaşarken korona virüsü havalandırması konusunda güvence sağlamaya çalıştı. Deutsche Bank’ın hisse senetlerinde yaşanan düşüş, yatırımcıların yatırım planlarında değişimlerine neden oldu.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın genel müdürü Christian Sewing, Reuters tarafından yapılan bir notta çalışanlara Deutsche Bank’ın işinin “dördüncü çeyreğin olumlu ivmesi devam ettiği için iyi durumda” olduğunu söyledi. Geçen yılın son çeyreğinde yaşanan yükselme olmasaydı şu anki borsa piyasası değerlerinde çok daha büyük bir düşünü görüneceğini bildirdi. Gündeme gelen düşüşün yine bile kardan zarar olduğunu ifade etti.

Deutsche Bank Korona Virüs İçin Önlemlerini Sürdürüyor

Deutsche Bank, çalışanlarını şubeleri kapatma, ticaret işlemlerini bölme ve olayların iptali dahil olmak üzere çalışanları korona virüs salgından korumak için önlemler aldığını açıkladı.

Deutsche Bank’ın finans müdürü James von Moltke bir Alman gazetesine, borç verenin kar tahminini gözden geçirmeye gerek olmadığını söyledi. Banka 2020 için vergi öncesi kar öngörüyor.

Von Moltke, Handelsblatt’a “durumu şu anda çok dinamik bir şekilde gelişmekte olduğunu” tahmin etmeye yeniden gerek olmadığına söyledi.

Deutsche Bank’ın hisseleri rekor düşük bir seviyeye düşerek yüzde 18 oranında düşerek yöneticiler açıklamalarda bulundu.