BNP Paribas Bahreyn’de Acil Durum Destek Planını Aktifleştirdi

BNP Paribas ve dünya çapındaki yan kuruluşları, küresel sağlık krizinin başlangıcından beri, en savunmasız ve zorda kalan kişilere yardımcı olan hastane sistemlerini, tıbbi araştırmaları ve kurumları desteklemek için harekete geçti.

Başlatılan acil durum destek planının amacı, özellikle sağlık alanında tıbbi uzmanları, STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşları) ve Sosyal Hizmetler Destek Dernekleri başta olmak üzere gerekli cemiyetlere destek olabilmek. Sağlık ve sosyal alanda süren krize çözüm arayan BNP Paribas markasının diğer büyük kurumlara da öncülük edeceği düşünülüyor.

Güçlü bir yerel varlığa sahip olan BNP Paribas; Avrupa, Asya ve Afrika’daki çok sayıda yerel STK’ya (Sivil Toplum Kuruluşlarına) çeşitli banka dayanışmaları ve sigorta fonları şeklindeki yardımlarını Fransa’daki Institut Pasteur aracılığıyla yapmıştı.

Orta Doğu ve Afrika Başkanı Jacques Michel’den 100.000 Euro’luk Yardım

BNP Paribas’ın yeni acil destek planının bir parçası olarak, BNP Paribas Orta Doğu ve Afrika başkanı Jacques Michel, bu projeye 100.000 EURO’luk bir yardım yapacağını açıkladı.

Bahreyn ve halkıyla daha fazla dayanışma içinde olmak isteyen BNP Paribas, hükümet tarafından sunulan maaş desteği teklifine başvuruda bulunmadı.  Red etmiş olduğu bu personellerin maaşı konusundaki destek teklifi 2 milyon Euro’dan fazladır.

Girişim hakkında yorum yapan Michel şunları söyledi: “Küresel olarak en yüksek büyüklükte bir sağlık krizi ile karşı karşıyayız ve bu durumda Bahreyn Hükümeti’nin göstermiş olduğu yardımları övgüye değer buluyorum. BNP Paribas olarak bizler de koronavirüs krizinde, çoğu Bahreyn’de kendi çalışanımız olmak üzere tüm halkımızın güvenliğini sağlamak için gereken çabayı göstermekten gurur duyuyoruz.”