TEB 3 Aylık Finansal Sonuçlarını Açıkladı

TEB 3 Aylık Finansal Sonuçlarını Açıkladı
TEB 3 Aylık Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yılının ilk 3 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından açıklanan birinci çeyrek finansal sonuçlarında bazı detaylar dikkat çekti. Verilere göre, 2021 yılı ilk çeyreğinde bankanın aktif toplamı 135,7 milyar TL oldu. Net kar ise 339 milyon TL olarak açıklandı.

Krediler %61’lik Kısmı Oluşturdu

TEB tarafından açıklanan 2021 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarına göre, yılın ilk 3 aylık döneminde krediler toplam aktifleri yüzde 61’lik bir bölümü oluşturdu. Bu bağlamda TEB uzun yıllardan bu yana müşterilerine ve ekonomiye sağladığı desteklerin en büyük göstergesi olarak kredileri ön plana çıkarıyordu.

Salgın etkilerine karşın banka, 1 yıldan bu yana çalışan ve müşteri sağlığını ön planda tuttu. Faaliyetlerin devamlılığını temel hedef haline getiren TEB, hem ekonomiye hem de topluma artı değer katmaya 2021 yılında da devam etti.

31 Mart tarihi itibariyle TEB’in aktif toplamı 135,7 milyar TL olarak açıklandı. Net karı ise 339 milyon TL oldu. Bu bağlamda TEB’in müşterilerine sağladığı en önemli destek olan krediler, toplam aktiflerin yüzde 61’ini oluşturdu. TEB’in ilk 3 aylık döneminde toplam kredileri 82,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Toplam mevduatta rakam 92,4 milyar TL oldu. 2021 yılının ilk çeyrek döneminde özkaynaklar 12 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo da yüzde 17,99 olarak belirtildi.

Müşterilere Kredi Erteleme Desteği

3 aylık veriler ışığında banka, bu süre zarfında bireysel krediler anlamında da büyümeye devam etti. Nakit akışında sorun yaşayan müşteriler, TEB bünyesinde kredi öteleme imkanı elde etti. Bunun yanı sıra dijital bankacılık alanında da yeni kampanyalar sunuldu.

Dijital Bankacılık Kullanımı Arttı

Tüm bunların yanı sıra banka 2021 yılında Merkez Bankası tarafından sunulan FAST sistemine de dahil oldu. Bu bağlamda banka müşterileri, 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapabilme şansı elde etti. Bunun yanında bankanın online ortamını kullanan müşteri sayısı da 3 aylık süreçte 2 milyonu geçti. Dijital bankacılık kullanımı, bu veriler ışığında yüzde 70’e kadar çıktı.

Çevrimiçi etkinlikler konusunda da önemli adımlar atıldı. Bu bağlamda TEB Özel Online Etkinlik Serisi aktiviteleri aktif oldu. Bu bağlamda Global Finance dergisinin düzenlediği Özel Bankacılık 2021 Ödülleri’nde de ödüller geldi. TEB, Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık ödülünün sahibi oldu.