Garanti BBVA’dan “Temassız Müşteri Olma” Teknolojisi

Garanti BBVA’dan “Temassız Müşteri Olma” Teknolojisi
Garanti BBVA’dan “Temassız Müşteri Olma” Teknolojisi

Garanti BBVA, 1 Mayıs’ta yürürlüğe giren yeni düzenleme ile beraber müşterilerine yeni bir kolaylık sağlıyor.

Garanti BBVA Mobil uygulamasını indiren müşteriler, artık kolayca banka hesabı açma şansına sahip olacak. 1 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeyle beraber, Garanti BBVA Mobil uygulamasını indiren kullanıcılar, “Müşterimiz Olun” seçeneği ile banka hesabı açabilecek.

Yeni Teknoloji Müşterilerle Buluşuyor

Türkiye’de yeni mevzuat değişikliği ile beraber bankacılık sektöründe farklı bir dönem de başlamış oldu. Dijital kanallar üzerinden uzaktan müşteri olma imkanı, yapılan mevzuat değişikliği ile aktif hale geldi. Türkiye’de dijital bankacılık alanında yatırımlar yapan Garanti BBVA da konuyla ilgili önemli adımlar attı. Bu bağlamda “Temassız Müşteri Olma Teknolojisi” müşteriler ile buluştu.

Uygulamayı kullananlar, hem müşteri olma hem de kredi kartı başvuru süreçlerini kolayca tamamlayabilecek. Bu bağlamda süreci dijital ortama yayma amacı güden Garanti BBVA, önemli bir adım daha attı. Banka müşterileri, uygulama sayesinde çok sayıda ürün ve hizmetten de anlık olarak faydalanabiliyor. 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe giren yasal düzenleme kapsamında, Garanti BBVA Mobil uygulamasını indiren kullanıcılar kısa bir süre içerisinde banka hesabı açabiliyor.

Tüm Süreç Dijitalden İlerleyecek

Yeni dijital süreçte, müşteriler uygulama üzerinden gereken bilgileri dolduruyor. Ardından ise yeni kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotoğrafını çekiyor. Kimliklerini telefonun arkasına NFC teknolojisi ile temas ettirerek taratan kullanıcılar, yüz biyometrisiyle doğrulama işlemini de kolayca tamamlıyor. Bu bağlamda tüm işlemlerin sonucunda kimlik tespiti adına müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme gerçekleştiriliyor.

Garanti BBVA Mobil’de sunulan tüm bu imkanlar, kullanıcıların dijital dünyaya adım atmasını sağlıyor. Bu bağlamda şube zorunluluğu olmadan müşteri olunabiliyor. Aynı zamanda kurye bekleme sorunu da bir problem olmaktan çıkıyor. Müşteriler, bonus kredi kartına başvuru yaparak anında onay alarak kullanıma da başlayabiliyor.

Kağıt Tüketimi Azalıyor

Dijitalden müşteri olma sürecini sürdürülebilirlik içerisinde devam ettirmeyi hedefleyen banka, kağıt tüketimini de azaltıyor. Bu bağlamda azalan karbon emisyonu karşısında destekçi olmalarından dolayı Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na da bağış yapılıyor.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Evlioğlu, yeni düzenleme ile banka olarak yeni bir boyuta geçiş yaptıklarını dile getirdi. Bu bağlamda da hem teknik hem de müşteri tecrübesi anlamında konuyla ilgili yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını iletti. Evlioğlu, teknolojik altyapı gücü ile müşterilere yeni dönemde de konforlu bir deneyim sağlayacaklarını aktardı.