2021 Banka Staj Başvuruları ve Programları

2021 Banka Staj Başvuruları ve Programları
2021 Banka Staj Başvuruları ve Programları

2021 Banka Staj Başvuruları ve Programları – Bankacılık ve finans alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilerin iş yaşamlarında bir adım ön plana çıkmasını sağlayan detaylardan biri de staj yapmış olmalarıdır.

İş başvurusu yapılmadan önce hazırlanan özgeçmiş içerisine “Staj bilgisi” eklemek önemlidir. Bu bilgi, adayın daha önce bir banka ya da finans kurumu/kuruluşu içerisinde görev aldığını, yani bir nevi iş yaşamı tecrübesi olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla adaylar, tecrübesiz olsalar bile iş deneyimi bulunuyormuş gibi düşünülmektedir. İnsan Kaynakları tarafından dikkat edilen ilk alanlardan biri bu nedenle staj bilgisi olarak yer almaktadır.

Türkiye’de öğrencilerin ve yeni mezunların staj yapabilmesi için başvuru toplayan kamu, özel ve katılım bankaları mevcuttur. Şubelerde ya da Genel Müdürlük içerisinde stajyer olarak görev alınabilmektedir. 2021 banka staj başvuruları ve programlarına dair ayrıntılı bilgi yazımızın devamında yer almaktadır.

Banka Staj Programları Nelerdir?

Bankalar her yıl düzenli olarak staj programları oluşturmaktadır. Bu programlar dönemseldir ve iki gruba ayrılır; kısa dönem banka staj programları ve uzun dönem staj programları. Uzun dönem staj programları kışın yapılmaktadır. Yazın yapılan stajlar ise kısa dönem staj programları içerisine dahil olmaktadır.

Her bankanın staj programı kendine özgündür. Genel olarak bankaların yaz stajları 4 hafta sürmektedir. Kışın yapılan stajlar ise 8 ile 12 hafta arasında değişmektedir. Stajyer olarak kurum içerisinde yer alan bir kişi, iş hayatına hazırlanmaya başlar. İş disiplini, çeşitli mesleki yetkinlikler ve beceriler staj dönemi içerisinde kazanılmaktadır.

Kimler Banka Staj Programlarına Katılabilir?

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulları ve diğer bankacılık ve finans bölümlerinden mezun olan ya da henüz 2., 3. ve 4. sınıf öğrencisi olan kişiler staj programlarına başvuru yapabilmektedir. Bankalar staj programları için adayları yazılı ve sözlü mülakata davet etmektedir. Uygulanan mülakat türleri bankaya özgü bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu mülakatlardan başarılı bir şekilde ayrılan adaylara 4 ile 12 hafta arasında değişen ve adayın tercihine bağlı olarak staj daveti gönderilmektedir. Yine adayın tercihine bağlı olarak şubede ya da Genel Müdürlük binası içerisinde stajyer olarak görev alınabilmektedir.

Stajyerler Banka İçerisinde Ne Yapar?

Stajyer olarak banka içerisine dahil olan bir kişi, tıpkı normal bir şekilde çalışan personel olarak görülmektedir. Tüm personeller gibi bankanın açılış saatinden kapanış saatine kadar görev alırlar. Bazı bankalar haftanın belirli günleri içerisinde stajyerleri kurum içerisinde bulundurmaktadır. Bazı bankalar ise çalışma saatini birebir bir şekilde uygulamaktadır.

Stajyerler mutlaka tecrübeli bir personelin yanında görevlendirilmektedir. Bu kişi genellikle Uzman Yardımcısı ya da Uzman olarak bankada yer almaktadır. Kişinin becerilerine göre görevlendirme yapılmaktadır. Kullanılan bilgisayar programları öğretilmekte ve stajyere çeşitli görevlendirmeler verilmektedir. Stajyerlerin asli görevi, banka içerisinde iş düzenini bozmamak ve bu düzene uyum sağlayarak kendilerine verilen görevleri başarılı bir şekilde tamamlamaktadır.

Stajyer Ücretleri ve Yan Hakları

Bankada görev alan stajyerler de tıpkı diğer personeller gibi yan haklara ve ücretlendirmeye sahiptir. Yan haklar ve ücretlendirmeler bankadan bankaya farklılık göstermektedir. Genel olarak ücretlendirme asgari ücretin yüzde 30’u ile 70’i arasındaki bir rakama tekabül etmektedir. Yan haklar ise bankanın personellerine sunmuş olduğu tüm hizmetler ve sosyal haklar ile aynıdır. Stajyerler sigorta primlerinden yararlanabilmektedir. Ek olarak yararlanılan diğer alanlar arasında; sağlık hizmetleri, öğle yemeği, ferdi kaza ve hayat sigortası bulunmaktadır.

Akbank Staj Başvuruları

Akbank yaz döneminde stajyer alımı yapan bankalardan biridir. Bu programa üniversitelerde örgün eğitim alan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Staj süresi 4 ile 8 hafta arasında değişmektedir. Staj türü online ya da birebir çalışma modeli şeklinde gerçekleşmektedir. Banka stajyerlerin eğitimlerini Genel Müdürlük binası içerisinde vermektedir. Bankaya ait olan staj programlarına ve başvurularına kariyer.akbank.com.tr sayfasından ulaşılabilmektedir.

Aktif Bank Stajyer Alımı

Aktif Bank, örgün eğitim veren üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerini staj programlarına dahil etmektedir. Banka içerisinde 20 iş günü boyunca staj yapılabilmektedir. Stajyerler, Genel Müdürlük departmanında görevlendirilmektedir. Başvurular yalnızca kariyer.net üzerinden alınmaktadır.

Alternatifbank Stajyer Programı

Alternatifbank diğer bankalara nazaran 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile birlikte Yüksek Lisans yapan kişilere de staj imkanı sunmaktadır. Stajyerler şubelerde ya da Genel Müdürlük binası içerisinde görevlendirilmektedir. Haftada 3 ya da 5 gün boyunca staj eğitimi verilmektedir. Şube veya Genel Müdürlük fark etmeksizin stajyerler UDS (uzun dönem stajyer) olarak göreve başlamaktadır. Bu görev süresi 3 ay sürmektedir. Stajyerden memnun kalındığı takdirde programa 3 ay daha katılma imkanı verilmektedir.

Anadolubank Banka Staj Başvuruları

Anadolubank içerisinde staj yapacak olan bireylerin, üniversitede 4. sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Bankanın staj süresi 20 iş günü olup staj yeri şube ya da Genel Müdürlük binası olarak yer almaktadır. Anadolubank için yapılacak olan başvurular ikportal.anadolubank.com.tr sayfasından takip edilebilmektedir.

Denizbank Staj Başvuruları

Denizbank, yoğun bir şekilde staj programı oluşturan ve stajyer alımı yapan bankalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Banka içerisinde hem zorunlu hem online staj imkanı bulunmaktadır. Staj süresi başvuru yapılacak olan programa göre değişmektedir. Staj yeri şube, Genel Müdürlük veya online şeklindedir. Dijital olarak gerçekleştirilen staj programları Şubat ayında, şube ya da Genel Müdürlük içerisinde yapılan staj programları ise Mart ayında gerçekleşmektedir. Denizbank staj başvurusu için üniversitede örgün eğitim alan tüm öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Staj programları kariyer.denizbank.com adresinden takip edilebilmektedir.

Garanti BBVA Banka Staj Başvuruları

Banka içerisinde yalnızca zorunlu staj programı bulunmaktadır. Bu programa başvurular Kasım ya da Mart ayında gerçekleşmektedir. Stajyerler, üniversitelerin 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri ya da Yüksek Lisans öğrencisi olabilmektedir. Staj programı 5 ya da 6 hafta sürmektedir. 5 haftalık staj programında stajyerler haftanın 3 iş günü şubede eğitim almaktadır. 6 haftalık staj programı Genel Müdürlük binasında verilmektedir. Staj yapılan dönem Haziran ile Eylül arasındadır. Başvurular ve programlar kariyer.garantibbva.com.tr adresinden takip edilmektedir.

Fibabanka Staj Programı

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri Fibabanka’nın staj programına başvuru yapabilmektedir. Staj dönemi Haziran ve Eylül ayını kapsamaktadır. Başvurular genellikle Nisan ve Mayıs ayında toplanmaktadır. Staj yeri Genel Müdürlük ya da şubelerdir. Genel Müdürlük içerisinde yapılan stajda haftanın 5 iş günü, şubedeki stajlarda ise 3 iş günü stajyerlere eğitim verilmektedir. Staj başvuruları kariyer.net üzerinden takip edilmektedir.

Halkbank Staj Başvuruları

Halkbank kış ve yaz dönemi olmak üzere iki farklı staj programı sunmaktadır. Kış dönemi için staj süresi Ekim – Kasım arasındadır. Yaz dönemindeki staj programı ise Nisan – Mayıs arasında gerçekleşmektedir. Üniversitelerin 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri Halkbank staj programına dahil olabilmektedir. Tüm staj programları ve başvuruları kariyer.halkbank.com.tr sayfasından takip edilebilmektedir.

ING Bank Staj Programları

ING Bank tarafından gerçekleştirilen stajyer başvuruları Mart ayında gerçekleşmektedir. Programlara üniversitede eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilmektedir. Staj dönemi Haziran ve Eylül arasındadır ve 20 iş günü sürmektedir. Staj yeri olarak şube ya da Genel Müdürlük belirlenmiştir. Başvurular kariyer.net ya da LinkedIN profili üzerinden yapılmaktadır.

Kuveyt Türk Banka Staj Başvuruları

Kuveyt Türk Katılım Bankası, çeşitli staj programları ile bilinmektedir. Bu programlara 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Banka içerisindeki staj programlarına www.kuveytturk.com.tr/hakkimizda/insan-kaynaklari/ogrenciler-icin-kariyer sayfasından ulaşılabilmekte ve buradan başvuru yapılabilmektedir.

Odeobank Staj Başvuruları

Odeobank, Genel Müdürlük binası içerisinde stajyer eğitimi veren bankalardan biridir. Bu programa yalnızca yeni mezun olan kişileri başvuru yapabilmektedir. Staj süresi, banka tarafından belirlenmektedir. Başvurular ve staj programları adaybasvuru.odeabank.com.tr sayfasından incelenebilmektedir.

Şekerbank Staj İmkanları

Şekerbank iki farklı staj programı sunmaktadır. Kış dönemi staj programı Eylül – Ekim ayını kapsamaktadır. Yaz dönemi staj programı ise Nisan – Haziran ayında yapılmaktadır. Staj programına sadece 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Staj yeri banka tarafından belirlenmekte olup Genel Müdürlük, Bölge Müdürlüğü veya şube içerisindedir. Program başvuruları kariyer.net adresi üzerinden takip edilmektedir.

Türk Ekonomi Bankası Staj Programı

Ön lisans ya da üniversite öğrencilerinin staj başvurusu yapabileceği bankalardan biri Türk Ekonomi Bankası’dır. Staj başvuruları genellikle Mart ayında toplanmaktadır. Stajyerler Genel Müdürlük binası içerisinde görev almaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişilerin kariyer.net üzerinden takip yapması gerekir.

Türkiye İş Bankası Staj Başvuruları

Türkiye İş Bankası staj başvuruları Şubat ve Mart aylarında gerçekleşmektedir. Programa sadece 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Staj süresi 30 iş günü olup, staj yeri şube veya Genel Müdürlük olarak belirlenmiştir. www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/masterclass-staj-programi üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Vakıfbank Staj Başvurusu

Yalnızca 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başvuru yapabildiği Vakıfbank staj programı, 20 iş günü sürmektedir. Stajyerler 20 iş günü boyunca şubelerde görevlendirilmektedir. Staj programlarını incelemek ve başvuru yapmak için kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi ziyaret edilmelidir.

QNB Finansbank Staj Başvuruları

QNB Finansbank şubeler için Finans 101 ve Genel Müdürlük için Finans Pro olmak üzere iki ayrı staj programı sunmaktadır. Bu programlara sadece 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencileri (2. sınıfa geçen Meslek Yüksekokul öğrencileri) başvuru yapabilmektedir. Staj programı 1 ile 2 ay arasındadır. Stajyer alımları Nisan ayında gerçekleşmektedir. Başvurular kariyer.net üzerinden takip edilmelidir.