TEB’den İhracatçı Müşterilerine Özel Online İBKB Düzenleme İmkanı!

TEB'den İhracatçı Müşterilerine Özel Online İBKB Düzenleme İmkanı!
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, ihracatçı müşterilere özel bir yenilik daha sunduklarını açıkladı. Yenidoğan, “İhracatçı müşterilerimiz, şubelere yazılı talimat göndermeden, bankanın işlem havuzunda sıra beklemeden, işlem anında geçerli TCMB kurunu izleyebilir ve buna göre belge düzenleyebilirler” dedi.

TEB’den İhracat Genelgelerinde Yenilik!

TEB, dış ticaret ile uğraşan müşterilerine özel olarak, ihracat işlemlerinde hız ve kolaylık sağlayan İBKB (İhracat Bedeli Kabul Belgesi) düzenleme hizmetinde değişiklik yaptı. Banka, müşterilerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapabilmesi için ihracat genelgesi değişikliğine uygun olarak, İBKB hizmetini sundu.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, ihracatçı müşteriler bu hizmet ile birlikte anlık TCMB kurunu görecek ve bedelin yüzde 25’ini otomatik döviz artışı yaparak İBKB düzenleyebilecekler. Düzenlenen İBKB’ler ile uygulanan kur bilgilerini de geriye dönük olarak takip edebilecekler.

“Hız ve kolaylık sağlayan servislerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan ise şu ifadelere yer verdi:

“Küresel ticaret çözümlerimizle, müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinde, şube temasını azaltarak hız ve kolaylık sağlayan servislerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla, internet şubemizden sunduğumuz online İBKB düzenleme servisimiz ile ihracatçı müşterilerimiz, şubelere yazılı talimat göndermeden, Bankanın işlem havuzunda sıra beklemeden, işlem anında geçerli TCMB kurunu izleyebilir ve buna göre belge düzenleyebilirler.”