TEB Finansal Okur Yazarlık Eğitimi Veriyor

Türk Ekonomi Bankası geçtiğimiz Ekim ayında ilk olarak Didim’de yeni bir çalışma başlatmıştı. Bölgede başlatılan finansal okuryazarlık projesi kısa sürede ses getirmiş ve katılımın yoğun olması nedeniyle 500’den fazla yetişkine finansal okuryazarlık eğitimi verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere bu noktada finansal okuryazarlık sertifikası verildi.

TEB Aile Akademisi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında ülke genelinde finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması için birtakım eğitimler verildi. Yıllardır vatandaşların tasarruf bilincini geliştirmek için çalışmalar devam ederken, geçtiğimiz Ekim ayında Türk Ekonomi Bankası tarafından okuryazarlık eğitimi başlatıldı.

Türk Ekonomi Bankası ilk olarak 2012 yılında ‘Sorumlu Bankacılık’ anlayışını geliştirmişti. Bu çalışmanın temellerinde TEB Aile Akademisi kuruldu. Ülke genelinde vatandaşların finansal açıdan bilgilendirilmesi ve tasarruf bilincinin yükseltilmesi için önemli çalışmalar yapıldı. Ekim ayında başlatılan finansal okuryazarlık seferberliği de son derece dikkat çekmişti. TEB Didim Şubesi önderliğinde başlatılan çalışma, özel ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullardaki öğrencilere, özel ve kamu sektöründeki çalışanlara ve çevredeki esnafa yönelik gerçekleştirildi.

Yapılan eğitimler sonrasında bugüne kadar toplam 1100’den fazla öğrenci eğitim alırken 500’den fazla yetişkin de finansal okuryazarlık sertifikası almaya hak kazandı. Çocuklara verilen eğitimlerin ilgi çekici olması ve çocukların sıkılmasını engellemek için finansal terimler uzmanlar tarafından eğlenceli şekillerde öğretildi. Bu kapsamda eğitimlerin çeşitli illerde de devam etmesi için adımlar atıldı. Didim’de devam eden eğitimler 31 Aralık tarihine kadar aralıksız şekilde sürecek.