Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İstifa Edebilir

Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Beykan’ın bir mali icradan yakın bir akrabasına aldırdığı ve tapuyu da kızının üzerine geçirdiği iddia ediliyor.

Bunun üzerine Beykan’a Merkez Bankası soruşturma başlattı. Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Beykan ise soruşturma açılmasının üzerine istifa edeceği paylaştı. Yakın akrabasının halası olduğuna dair iddialar da bulunuyor.

İddiaya göre Mehmet Beykan, icradaki bir malın satışı için kendi halasına ucuz olduğunu belirterek alması için tavsiyede bulunmuş. Halasının icra malını alması ile tapu dairesine gidilerek, Beykan’ın kızının üzerine geçirilmiş.

Bu olay ortaya çıktığında Merkez Bankası’nın konuyla ilgili soruşturma açtığı ifade ediliyor. Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’nın ise istifası bekleniyor.

Bu konuda Kıbrıs Vakıflar Bankası’nda bu veya buna benzer olayların daha önce yaşanıp yaşanmadığı araştırılıyor. Ayrıca bu olay ile de bağlantılı bir durum olup olmadığı da araştırmalar dahilinde sonuçlanacak.