Garanti BBVA Artık Whatsapp’ta!

Garanti BBVA uzun zamandır müşterilerine, kredi kartı başvuru takibi, ATM öğrenme, döviz kurları, kredi hesaplama gibi pek çok konuda destek vermeye devam ediyor. Bu noktada asıl amaç, müşterilerin hayatını kolaylaştırmak ve her bölgede hizmet verebilmeyi planlıyor. Son dönemlerde atılan yeni bir adım sonrasında Garanti BBVA, kurumsal anlamda Whatsapp üzerinden de hizmet vermeye başladığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonrasında Whatsapp’ın pek çok kişi tarafından aktif şekilde kullanıldığının tespit edilmesi üzerine, mesajlaşma yoluyla aktif bir iletişim kurulması amaçlandı.

Garanti BBVA bu süreç içerisinde, bir bot sayesinde çalışacak. Kurumsal whatsapp hattı üzerinden mobilde yer alan ‘Bize Ulaşın’ kısmından 7 gün 24 saat hizmet verilmektedir. Chatbot aracılığı ile müşterilere sunulan tüm hizmetlerin takibi kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Garanti BBVA bu süreç içerisinde 100’den fazla hizmet için destek sağlamaya devam ediyor.

Konu hakkında bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Kurumsal whatsapp hattı aracılığı ile müşteriler bakımından daha geniş kitlelere ulaşmanın mümkün olduğu ifade edildi. Trendin uzun zamandır takip edildiği ancak chatbotlarla destek verebilmek için bekletildiği özellikle ifade edildi. Açıklamalarında ‘Garanti BBVA süreci içerisinde yer alan Ugi ile hizmet verildiği gibi sesli asistan sistemini de aktif olarak kullanıyoruz. Bu noktada Whatsapp’ın resmi işletmeler için hesap açma hakkı tanımasının ardından, banka olarak dijital çözümlerle tüm müşterilerimizin yanındayız’ dedi.