TEB Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB), girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Konuya yönelik olarak açıklama yapan TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “Global pazarlarda iş yapmak isteyen girişimcilerimiz için programlarımız ve desteklerimiz de bulunuyor” dedi.

Bankanın Girişim Bankacılığı birimi, projelerini gerçekleştirmek isteyen girişimciler için ihtiyaca yönelik geniş hizmetler sunuyor. TİM – TEB Girişim Evi sayesinde girişimciler aradıkları tüm hizmetleri ve desteği bulabiliyor. Yapılan açıklamaya göre TİM – TEB Girişim Evi’nin bulunduğu illerde, yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline sahip girişimler ile girişimci işletmeleri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapılıyor.

TEB, TÜBİTAK Hibe Desteği Sunuyor

Banka TÜBİTAK başta olmak üzere pek çok aracı kurum sayesinde girişimcilere hibe desteği de sunuyor. TEB Girişim Evi sayesinde girişimciler Start UP ve Level UP programlarına başvuru yaptığında projelerini hayata geçirebiliyor. Girişimciler 15 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını yapabiliyor. Yapılan başvuruların değerlendirmesi yapılırken iş fikrinin özgünlüğü, büyüme potansiyeli, girişim ekibinin niteliği gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

Konuya yönelik açıklama yapan TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz şu ifadelere yer verdi:

“TEB Girişim Bankacılığı ile işlerini büyütürken destek oluyor, global pazarlara açılım ve ihracata başlama konusunda TİM ile birlikte TİM-TEB Girişim Evleri’nde kendilerine yol gösteriyoruz. Girişimcilere Start UP ve Level UP programları ile danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyor; yatırımcılar ve kurumsal firmalarla gerçekleştirdiğimiz Demo Day buluşmalarıyla projelerini tanıtma imkanı sunuyoruz. Bu kapsamda 15 Temmuz’a kadar erken aşama ile birlikte olgun aşama teknoloji şirketlerini programlarımıza başvurmaları ve bu programlardan yararlanmaları için bekliyoruz. Global pazarlarda iş yapmak isteyen girişimcilerimiz için programlarımız ve desteklerimiz de bulunuyor. Aynı zamanda girişimcilerimizin geliştirdiği teknolojiler ve bu teknolojilerin bankacılık sektörüne olan katkılarından da faydalanıyoruz.”

TEB Girişim Evi’nin bulunduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Antep, Mersin ve Bursa olarak yer alıyor. Bu iller üzerinden başvuruların gerçekleştirilebileceği ve 10 firmaya katılım hakkı sağlanacağı da belirtiliyor. Start UP programına birkaç yıllık ve henüz 3 milyon TL’ye kadar ciroya sahip olan şirketler başvuru yapabiliyor. Level UP programına ise ileri aşamada bulunan ve 3 milyon TL üstü ciro elde eden şirketler başvuru gerçekleştirebiliyor. Her iki programda 4 ile 6 ay sürüyor.