Bakan Selçuk Süresi Uzatılan Teşvikleri Açıkladı!

Bakan Selçuk Süresi Uzatılan Teşvikleri Açıkladı!
Bakan Selçuk Süresi Uzatılan Teşvikleri Açıkladı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süresi uzatılan teşvik ve destekler hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile “Normalleşme Desteği”nin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. Bu destekten yararlanma süresinin 3 aydan 6 aya çıkarıldığı da bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, İşsizlik Sigortası Kanunu’nun geçici maddeleri olan 10, 19, 21 ve 26 için bazı sürelerin uzatılmasına ilişkin karar alındı. Alınan kararlar, Resmi Gazete’de de yayımlandı. Yaşanan salgın süreci nedenyile iş gücü piyasalarında yaşanan finansal olumsuzluklar azaltılmaya çalışıldı.

Bakan Selçuk: İstihdamı Korumaya Devam Edeceğiz

Yeni tip koronavirüs nedeniyle, iş gücü piyasasında finansal anlamda olumsuz etkiler meydana gelmeye başladı. Bu etkileri en az seviyeye indirmek ve istihdamı desteklemek amacıyla Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesi sağlandı. Kanun yürürlüğüe girdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla da bazı teşviklerin ve desteklerin süresi uzatıldı. Konuya yönelik olarak yazılı açıklama yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Uygulanmakta olan Normalleşme Desteği Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı, 3 ay olan yararlanma süresi de 6 aya çıkarıldı. Normal çalışma düzenine geçen iş yerlerimiz için Normalleşme Desteği adı altında bu desteklerimizi sürdüreceğiz. Böylece istihdamı korumaya devam edeceğiz. İstihdamın korunması ve artırılması kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen İlave İstihdam Teşviki süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı, bu teşvik ile bir önceki yılın ortalama sigortalı sayısına ilave istihdam edilenler için sağlanan prim desteği uygulaması sürecek.”

Kadın ve Genç Teşvikleri 31 Aralık 2022’ye Kadar Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olan kişilerin istihdama uygulanan teşviklerine yönelik de açıklama yaptı. Bu teşviklerin de süresinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, İstihdam Kalkanı ile istihdamın korunması ve arttırılması kapsamında alınan tedbirlerin hem çalışanlara hem iş arayan vatandaşlara hem de işverenlere hayırlı olmasını diledi.