TEB Kredi Ödemelerini Erteledi

Koronavirüs salgınının etkilerinin devam etmesi ve her geçen gün vaka sayısının artması ile birlikte bankalar hem çalışan personelleri hem de müşterileri için ekstra önlemler almaya devam ediyor. Bu düzen içerisinde TEB (Türk Ekonomi Bankası) ekonomik olarak kredi ödemelerinde zorluk çeken müşterilerinin anapara, faiz ve taksit ödemelerini erteleyeceğini açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre küresel çapta yaşanan koronavirüs salgını ve salgın dolayısıyla ekonomik yönden olumsuz etkilenen müşteriler için destek verileceği ifade edildi. Bu kapsamda müşterilerin kredi ödemelerine kolaylık getirilmesi amacıyla ödemelere erteleme getirildi.

Kredi Ödemeleri 3 Ay Ertelendi

TEB mağdur duruma düşen ve kredi ödemelerini gerçekleştiremeyen müşterilerinin kredilerinin anapara, faiz ve taksit ödemelerini 3 ay erteleme kararı aldı. Bireysel ve tüzel müşteriler olmak üzere tüm müşterilerin, bankadan kredi kullanması ve bankaya talepte bulunması halinde kredi ödemeleri 3 ay ertelenebilecek.

Kredi ödeme süresi 30 Nisan tarihine kadar olan tüm müşteriler, anapara, faiz ve taksit ödemelerini yine aynı kredi koşulları ile birlikte hiçbir ek ücret ya da ek faize maruz kalmadan 3 ay erteleme imkanına kavuşacak. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre müşterilerin kredi ödemelerinde erteleme talebinde bulunması gerektiği de belirtildi. Bunun için TEB Şubeleri ve TEB Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapabilecek.

Üç Banka Tek ATM

Tüm bunlar ile birlikte banka geçtiğimiz hafta CEPTETEB, CEPTETEB İŞTE ve Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden yapılan havale ve EFT işlemlerinden 30 Nisan’a kadar masraf alınmayacağını da açıklamıştı. TEB müşterileri “Üç Banka Tek ATM” noktalarından para çekme, yatırma, bakiye görüntüleme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Banka yakın zamanda ticari müşterileri için de bir destek paketi hazırlayacağını ve sunacağını belirtti.