Yapı Kredi 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu Açıkladı

Yapı Kredi 2021 Entegre Faaliyet Raporu'nu Açıkladı
Yapı Kredi tarafından 2021 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu yayımlandı. Bu raporda bankanın faaliyet göstermiş olduğu ortam, faaliyetlerini etkileyen trendler, risk ve fırsat yönetimi, ortak değer yaratmayı esas alan iş stratejisi ve öncelikli konular yer aldı.

Yüksek Standartlara Uygun Şekilde Hazırlandı

Yapı Kredi tarafından yayımlanan 2021 yılı Entegre Faaliyet Raporu, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin (International Integrated Reporting Council-IIRC) Entegre Raporlama Çerçevesi ve Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative-GRI) Standartları’na uygun olarak hazırlandı.

Raporun hazırlanma sürecinde UN Global Compact’in İlkeleri, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Yapı Kredi’nin imzacısı olduğu Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment PrinciplesWEPs) ilkeleri ve İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü (Task Force on Climate Related Disclosures) kapsamındaki önerileri göz önüne alındı.

Tüm bunlara ek olarak, bankanın geleceğin sürdürülebilir bankacılığına yön vermek için kurucu olarak imza attığı BM Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin raporlaması da paydaşlarla paylaşıldı.

Sorumlu Bankacılık Prensipleri Temel Alındı

2021 Entegre Faaliyet Raporu içerisinde “entegre düşünce” anlayışı kapsamında banka; ekonomiye, topluma, çevreye yarattığı değer ve etkiyi bütüncül bir şekilde ele alıp sorumlu bankacılık prensipleri temelinde faaliyet gösterdiğini belirtti.  Rapor içerisinde yer alan 34 ekonomik, sosyal ve çevresel gösterge için bağımsız bir denetim kuruluşundan da güvence beyanı alındı.