TİSK Asgari Ücret ile İlgili Açıklama Yaptı

TİSK Asgari Ücret ile İlgili Açıklama Yaptı
TİSK Asgari Ücret ile İlgili Açıklama Yaptı

TİSK tarafından asgari ücret ile ilgili açıklama yapıldı. Asgari ücret tespit komisyonunun ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında toplantı çevrim içi olarak düzenlendi. İşveren kesimini temsil eden TİSK heyeti, gerçekleştirilen toplantı sonrasında görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

TİSK tarafından yapılan açıklamada, “Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin. İstihdamı korumak için dengeli bir asgari ucret belirlenmesi her zamankinden daha önemli” ifadeleri yer aldı. Üçüncü toplantının 22 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşeceği ve sürecin Aralık ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Kez Toplandı

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. Görüşmeler salgın tedbirleri nedeniyle çevrim içi gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda ev sahipliğini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) üstlendi.

Toplantının ardından TİSK kamuyu aydınlatma adına yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin. İstihdamı korumak için dengeli bir asgari ücret belirlenmesi her zamankinden daha önemli.” cümlelerine yer verildi.

Nurcan Önder Başkanlık Etti

Toplantı, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında gerçekleşti. İşveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık yaptı. Gerçekleştirilen toplantıda, TİSK heyetinin görüşleri paylaşıldı. Ek olarak toplantı içerisinde, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının da ekonomik veri ve raporları sunması beklenmekteydi.