TSKB’dan 2019 Ekonomisine 36 Milyar Lira Katkı!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası tarafından 2019 yılı finansal değerlendirme raporu açıklandı. Bu süreçte daha önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da ekonomiye ciddi katkılar sağladığı belirlendi. Sağlıklı bir bilanço yapısının bulunmasının yanı sıra, etkin risk ve likidite yönetimi ile özkaynak büyümesine odaklanmaya devam ediyor. 2019 yılı ekonomik raporu incelendiği zaman, bir önceki yıla göre yapılan karşılaştırmalarla yıl sonu varlıklarının yüzde 10 oranında artış yaşadığı ve 42 milyar liraya kadar ulaştığı belirlendi.

2019 yılı ekonomik verileri çerçevesinde bankanın, nakdi ve gayrinakdi kredi stoğu çerçevesinde Türkiye ekonomisine 36 milyar liralık katkı sağladığı belirlendi. Bankanın 2019 yılı içindeki brüt karı 1.3 milyar lira olarak belirlendi. Ayrılan karşılıklar ve vergi sonrasındaki net karı ise 702 milyon lira olarak belirlendi.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bankanın bundan sonraki dönemlerde de danışmanlık, yatırım bankacılığı ve kurumsal kredilendirme konusundaki çalışmalarıyla öncülük edeceğinin altı çizildi. 2020 yılı için değerlendirmelerin daha büyük olduğu belirtilirken, Türkiye ekonomisine yönelik katkıların artırılması amaçlanıyor. Bankanın alternatif sayılabilecek finans kaynakları yaratma konusunda çalışmalara devam edeceklerinin özellikle altı çizildi.