ING Hollanda’da Yüksek Birikimler İçin Negatif Faiz Kararı Aldı!

ING tarafından birikim hesapları üzerinde yeni bir uygulama yapılmasına karar verildi. Birikim hesapları için yüzde 0.5 oranında negatif faiz uygulamasının hayata geçirilmesi için son düzenlemeler yapılıyor. Kurumsal hesaplar için Nisan ayında başlaması beklenen uygulama, bireysel hesaplar için Temmuz ayında hayata geçirilmiş olacak.

Birikim hesapları içerisinde bir milyon eurodan daha fazla parası bulunan ING müşterileri için bankanın yüzde -0.5 oranında negatif faiz aldığı belirlendi. Ticaret Bakanlığı konu hakkında değerlendirmelerde yer aldı. Uygulama ve kurumsal birikim hesapları için uygulanacak negatif faiz oranının tarihleri de açıklanmış oldu.

Bankanın şimdiye kadar yaptığı değerlendirmelere göre 6400 civarında müşterinin bir milyon eurodan daha fazla birikiminin bulunduğu belirlendi. Bu rakam bankanın toplam müşterileri ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 0,01 olarak ifade ediliyor. Bu hesaplama doğrultusunda uygulanacak olan negatif faiz uygulamasından banka müşterilerinin yüzde 99.9’luk kısmının etkilenmeyeceği belirtildi.