Türkiye Ekonomisi 2050’de En Büyük 10 Ekonomiden Olacak!

Türkiye Ekonomisi 2050’de En Büyük 10 Ekonomiden Olacak!
Türkiye Ekonomisi 2050’de En Büyük 10 Ekonomiden Olacak!

Bloomberg Economics tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye Ekonomisi mercek altına alındı. Ekonominin ağırlık merkezinin batıdan doğuya kayacağını söyleyen Bloomberg Economics, 2050 yılına gelindiğinde Türkiye’nin “En Büyük Ekonomiler” listesinde 10. sırada yer alacağını söyledi.

Bloomberg ekonomistleri Tom Orlik ve Bjorn Van Roye tarafından yapılan analizlere göre, Çin, Amerika Birleşik Devletleri’in tahtından edecek. Çin, dünyadaki en büyük ekonomiye ve siyasi güce sahip olacak. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptığını da söyleyen ekonomistler, 2035 yılına kadarki süreçte Çin’in yükselişte olacağını ifade etti.

39 Ülkenin Verileri İncelendi

Tom Orlik ve Bjorn Van Roye tarafından 39 ülkenin ekonomisi mercek altına alındı. Yapılan çalışmada, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana gelen süreçteki veriler incelendi. Orlik ve Roye, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana olan süreçte “istikrar” süreci uygulandığını ve bu sürecin kısa zamanda sona ereceğini dile getirdi.

Bu sürecin sona ermesi ile birlikte ekonominin ağırlık merkezinin batıdan doğuya doğru kayacağı (ve hatta kaymaya başladığı) vurgulandı. Gelişmiş piyasalar ile gelişen piyasalar arasında bir yer değişimi olacağı ifade edildi.

2050 Yılında Türkiye Ekonomisi Güçlenmiş Olacak

Yapılan çalışmalarda, dünya nüfusunun yarısının yaşadığı Asya’da ekonomik büyüklük 2020 yılında dünya ekonomisinin yüzde 35’ini oluşturuyor. 2050 yılına gelindiğinde bu oranın yüzde 50’ye ulaşılacağı belirtildi.

“Dünyanın en büyük ekonomilerinden üçü Asya’daki gelişen piyasalardan olacak” diyen ekonomistler, Türkiye ekonomisinin 2050 yılında en büyük 10 ekonomi içerisinde olacağını söyledi.