Akbank’tan IBAN Yerine Telefon Numarası ile Transfer

Akbank'tan IBAN Yerine Telefon Numarası ile Transfer
Akbank'tan IBAN Yerine Telefon Numarası ile Transfer

Akbank’ın para transferlerini kolaylaştırmak adına attığı adım ile artık IBAN yerine kimlik numarası, e-posta bilgileri ya da telefon numarasından biri yeterli olacak. Para transferleri artık daha hızlı, daha kolay ve haftanın 7 günü, 24 saat yapılabilecek. Merkez Bankası’nın 8 Ocak 2021 itibarıyla sunacağı hizmet olan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sayesinde artık para göndermek daha kolay olacak.

Kolay adres uygulaması ile banka müşterileri gönderecekleri kişinin IBAN’larına ihtiyaç duymayacak. Uygulama müşteriye ait olan TCKN/VKN/Pasaport numarasını, cep telefon numarasını ve e-posta adresini kişinin Akbank hesabının IBAN’ı ile eşleştirebilecek.  Eşleşme sayesinde IBAN bilgilerine ihtiyaç duymayan sistemden kolay ve hızlı para transferi gerçekleşecek.

1.000 TL’ye Kadar 7/24 Transfer

FAST sistemi ile daha kolay para transferinin yanı sıra müşteriler zaman da kazanmış olacak. Bireysel ve tüzel tüm müşterilerin yararlanabileceği uygulama yeni yılın ilk haftasında başlayacak. Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Tugal açıklama yatı.

Tugal, “Müşterilerimiz Akbank dijital kanallarından, güvenli bir şekilde ve saniyeler içerisinde Kolay Adres tanımlamalarını yapabiliyor. 8 Ocak 2021 tarihi itibariyle Kolay Adres ile para transferi işlemlerini 7/24, hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecekler.”

“Bu yenilikçi uygulama ile artık para transferleri için uzun IBAN numarasını paylaşma, kopyalamaya çalışma gibi zorluklar ortadan kalkıyor. Ödeme ekosisteminde başlayacak bu yeni dijital dönemde bizler de müşterilerimize tüm bu kolaylıkları Akbank dijital kanallarından sunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.