Türkiye Finans ‘Destek Çek’ Uygulamasını Açıkladı

Türkiye Finans tarafından sunulan ‘Destek Çek’ uygulaması pek çok müşterinin hayatını kolaylaştırıyor. Bu sayede müşterilerin hesapları uygun olmasa bile ödemeler sorunsuz şekilde yapılabilecek. Bu uygulama çeklerin karşılıksız çıkmasını engelleyecek. Türkiye Finans yeni uygulamaları ile birlikte KOBİ ve tüm tüzel kimlikli müşterilerin yanında olmaya ve desteklemeye devam ediyor.

Türkiye Finans tarafından uygulamanın tanıtımı yapıldı. Destek Çek uygulamasını kullanan müşterilerin, hesaplarında yeteri kadar para bulunmaması halinde ya da çeşitli sorunların yaşanması karşısında, ödenmesi beklenen çek tutarınca fon kullandırılabiliyor ve böylece ödemeler yapılabiliyor.

Uygulamanın asıl amacı, müşterilerin çeklerinin karşılıksız çıkması halinde sorun yaşamalarını engellemek olarak ifade edildi. Kurumların karşılıksız çek sonucunda itibarlarını kaybetme ihtimalleri de böylece ortadan kaldırılıyor.

Şirketler bu noktada nakit akışlarını sorunsuz şekilde kontrol altına alınabiliyor. Faizsiz bankacılık ilkesi çerçevesinde, uygun geri ödeme planlarıyla birlikte kar oranları ve vade avantajlarıyla müşterilerin yanında olan banka, uygulamayı tanıttı. Destek Çeklerinin sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için, Katılım Bankacılığı Vekalet Formu’nun imzalanması ve çekin vadesine kadar olan süreçte ilgili faturanın bankanın şubelerine iletilmesi bekleniyor. Gerekli bilgiye bankanın şubelerinden ulaşabilirsiniz.