Türkiye Finans Pazartesi Gününden İtibaren Dönüşümlü Çalışma Sistemine Geçecek

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Murat Akşam, bankanın 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren dönüşümlü çalışma sistemine geçeceğini açıkladı. Akşam açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Çalışanlarımızın artan öncelikli ihtiyaçları olduğunu düşünerek mart ayı maaş ödemelerini bir hafta öne aldık. Ayrıca, 23 Mart Pazartesi itibarıyla tüm şubelerimizde haftalık dönüşümlü çalışma modeline geçiyoruz.”

Akşam tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında çalışanlarının daha güvenli ve sağlıklı koşullar içerisinde işlerini yapabilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını ve destek paketleri oluşturdukları bilgisi de yer aldı.

“Her şeyin başı sağlık” diyen Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili, herkesin, sevdiklerinin ve çevresindekilerinin sağlığını korumakla sorumlu olduğunu belirtti. Bu dönemde herkesi birbirine kenetlenmeye ve sağ duyulu olmaya davet etti.

Gündemi ve Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Murat Akşam’ın açıklaması tam olarak şu şekilde yer aldı:

“Önceliğimiz olan müşterilerimiz, çalışanlarımız ve kamu sağlığı konusunda en üst seviye önlemler alabilmek için tüm değerlendirmeleri yapıyor, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen önlemlere ek olarak yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz. Sağlığın her şeyden önemli olduğunu hatırladığımız bu günlerde bir kez daha birbirimize destek olmanın, kenetlenmenin ne kadar önemli olduğunu gördük.

Bu süreçte çalışanlarımızın artan öncelikli ihtiyaçları olduğunu düşünerek Mart ayı maaş ödemelerini bir hafta öne aldık. Ayrıca, 23 Mart 2020 Pazartesi itibarıyla tüm şubelerimizde haftalık dönüşümlü çalışma modeline geçiyoruz. Hem müşterilerimizin hem de çalışanlarımızın sağlığını korumak ve salgın riskini en aza indirmek için şubede aktif çalışanlarımızın oranını yüzde 50’ye varan oranda azaltarak, dönüşümlü bir şekilde tüm müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Salgın konusunda tüm çalışanlarımızın taleplerini azami ölçüde dikkate alıyor ve sağlık durumlarını yakından takip ediyoruz. Hem şubelerimiz hem de Genel Müdürlük bünyesinde düzenli dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor, çalışanlarımızın artan bireysel hijyen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kullanımı ve temizliği daha kolay olan günlük şık kıyafet uygulamasına geçiyoruz. Amacımız, Türkiye Finans Ailesi olarak bu zor günleri, çalışanlarımızla ve müşterilerimizle birlik olarak, daha sağ duyulu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde atlatabilmek.”