Vakıfbank Kredi Borçlarını 3 Ay Erteleyecek

Vakıfbank, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Koronavirüs ile alakalı olarak toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kredi kullanımlarına yönelik düzenlemelere geçiş yaptığını açıkladı. Kredi borcu olan vatandaşların en başta Halkbank ve Ziraat Bankası olmak üzere, Vakıfbank’ın da yer aldığı listede kredi borçlarının 3 ay süreli olarak erteleneceği belirtildi.

Vakıfbank müşterisi olan ve bankadan ihtiyaç, bireysel ya da konut kredisi kullanan müşterilerin borçlarının 3 ay erteleneceği açıklandı. Bunun için müşterilerin bankaya başvuru yapması gerektiği de belirtildi. Başvurusu olmayan müşterilerin kredi ödemelerinde herhangi bir ertelenme söz konusu olmayacağına dikkat çekildi.

Borç Erteleme Başvurusu Yapılmalı

Vakıfbank aracılığıyla kredi çeken vatandaşların borçlarını ertelemek için bankaya başvuru yapması gerekiyor. Koronavirüs nedeniyle borçlarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar için anapara ve faiz ödemeleri banka tarafından 3 ay süreli olarak erteleniyor. Buna ek olarak finansman desteği de sağlanacağı ifade edildi. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki ödemelerin 6 aylık bir süre ile erteleneceği de belirtildi.

Özel sektörde yer alan KOBİ ve işletme sahipleri ile diğer sektörlerde yer alan müşterilere de KDV tevkifatı ve SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan ödemelerin 6 aylık bir süreyle banka tarafından erteleneceği ifade edildi. Kredi Garanti Fonu limiti de 25 milyar TL’den 50 milyar TL seviyesine çıkarıldı.

Borçlarını ertelemek isteyen vatandaşların da bankaya gelmesine gerek olmadığı, şube dışı kanallar aracılığıyla erteleme talebinde bulunulabileceği ifade edildi. Tüm işlemlerin İnternet Bankacılığı veya Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık üzerinden yapılabileceğine dikkat çekildi.

Kredi Takip süresinin de 90 günden 180 güne çıkarıldığı belirtildi. Bu sürenin 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacağı ifade edildi.