Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Arasında 2 Banka Yer Alıyor!

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Arasında 2 Banka Yer Alıyor!
Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Arasında 2 Banka Yer Alıyor!

Capital Dergisi, toplamda 38 sektör içerisinden en beğenilen şirketleri seçti. “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” başlığı altında gerçekleşen araştırmanın sonuçları açıkladı. 38 sektörden en beğenilen 20 şirket arasında 2 banka yer alıyor. Birbirinden farklı sektörlerden 600’ün üzerinde şirket ve 1470 yöneticinin katıldığı araştırmada 6. sırada Türkiye İş Bankası, 11. sırada ise Garanti BBVA/THY  yer aldı.

Türkiye’nin en beğenilen şirketleri listesinde birinci sırayı Koç Holding aldı. Diğer şirketler ise sırası ile Arçelik – Unilever – Eczacıbaşı Topluluğu – Turkcell – Türkiye İş Bankası – Getir – P&G/Coca-Cola -Trendyol/Yemeksepeti – LC Waikiki – Garanti BBVA/THY – Google/Borusan Holding – Sabancı Holding/Vodafone – Şişecam – Migros – Opet/Aselsan – Amazon Türkiye/BSH 18-Microsoft/Tüpraş – Apple Türkiye – Ford Otosan/Hepsiburada şeklinde gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA/THY

Geleceğin bankası olma yolunca katılımcı ve kapsayıcı olan İş Bankası, hepimizin bildiği gibi cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulan banka “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” lisesinde 6. sırada yer alıyor.

Türkiye ekonomisine değer katan ve katmaya devam eden 1946 yılında Ankara’da kurulan Garanti Bankası ise Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankasıdır. Yurtdışında şubeleri bulunan bankanın haber 3’te yer alan haberine göre “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” listesinde 11. sırada yer alıyor.