Ziraat Bankası Mart Ayı Kredilerinin Ödemelerini Erteledi

Dünya çapında yaşanan ve ülkemizde de etkileri görülen Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını nedeniyle pek çok vatandaş ya işsiz kaldı ya kepenk indirdi ya da uzaktan çalışma modeline geçti. Toplum sağlığını korumak adına alınan bu önlemlerde vatandaş mağdur olmasın diye gerekli bazı finansal önlemleri almak ise bankaların üzerine düştü.

Dünyanın En Değerli 500 Bankası içerisine giren ve Türkiye’nin en çok müşteri sayısına sahip kamu bankası Ziraat, 31 Mart 2020 ödeme tarihli ya da son ödeme tarihli krediler için bir değişiklik yaptı. Ziraat Bankası bu tarihe/tarihte ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparaları erteledi. Ödeme gerçekleştiremeyecek olan tüm firma, işletme, kurum, kuruluş ve bireylerden talepleri doğrultusunda ödeme alınmayacağını belirtti.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Devreye Girdi

Bu süreçte Hazine ve Maiye Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde alınan ve uygulamaya konan, tüm ekonomi kurumları ilgilendiren önlemlerde devletin ve milletin el ele vermesi gerektiğine değinilmişti. Ziraat Bankası da bu desteği müşterilerden, çalışanlarından ve toplumdan esirgemediğini, tam destek bir şekilde müşterilerinin yanında yer alacağını şu açıklama ile bildirdi:

“Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle alınan önlemler kapsamında Ziraat Bankası olarak yeni destek adımlarını kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunmak isteriz.

Bu vesileyle öncelikle, salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi altındaki vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu süreci aşmak için en çok ihtiyaç duyduğumuz hususun toplumsal farkındalık ile güçlü birliktelik olduğuna, devletimizin ve milletimizin el ele vererek en kısa zamanda bu badirenin üstesinden geleceğine inanıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hızla almaya başladığı ve tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte Ziraat Bankası olarak bizlerin de katkı sunduğu önlemlerle, mevcut durumu en az zararla atlatan ülkelerden birisi olacağımıza güvenimiz tamdır.

Vatandaşlarımızın işsiz kalmasının önüne geçebilmek ve aynı zamanda üretim altyapımızı ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmak ekonominin tüm paydaşlarının ortak hedefi olmalıdır. Bu hedef doğrultusunda Bankamız şubeleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında müşterilerimize hizmet vermeye devam edecektir.”