Unicredit İlk Seferde Yüzde 10’dan Az Hisse Satacak!

Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı olan Unicredit son dönemlerde hisselerini satacağı iddiaları ile gündeme gelmeye başlamıştı. İddiaların doğrulanmasının ardından satış süreci hakkında bazı iddialar ortaya atılmaya başladı. Gelen son bilgilere göre Unicredit SpA, bankada doğrudan hisseye sahip oluktan sonra hisselerini satmayı amaçlıyor. Ancak bu süreçte ilk seferde yüzde 10’dan daha az bir hisse satacağı ifade edildi.

Koç Holding ve Unicredit tarafından gerçekleştirilen bazı görüşmelerin ardından, Yapı Kredi Bankası’nın ana hissedarı olan Koç Finansal Hizmetler’in ortadan kaldırılması amaçlandı. Bunun üzerine şirket üzerinde doğrudan hisse sahibi olduktan sonra yeni bir konuda anlaştıkları belirlendi.

Şimdilerde Koç Finansal Hizmetler Yapı Kredi’nin yüzde 82’lik bir hissesine doğrudan sahip olduğu için söz hakkına sahip. Unicredit pay sahibi olduktan sonra ortakların pay oranı yüzde 41 seviyelerine kadar yükselecek. Bu durumda ortaklar kendi aralarında yaptıkları düzenlemeler sonrasında diğer tarafa danışma gereği duymadan üçüncü taraflara da hisse satışı gerçekleştirebilecek.

Doğrudan hisse sahibi olmayı planlayan Unicredit bu süreç içerisinde Koç Holding’e yüzde 10 oranında bir hisse satışı teklif etmeyi planlıyor. Ancak başka bir ihtimale karşı Koç Holding’in hisse satışını kabul etmemesi halinde, danışma ihtiyacı hissetmeden üçüncü tarafa satışı sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilecek. Kaynaklardan gelen bilgiler çerçevesinde Unicredit’in kalan hisselerini isteğe bağlı olarak sonradan satabileceği ve bu konuda herhangi bir kısıtlamasının olmadığı özellikle belirtildi.