Vakıfbank’a 730 Milyon Dolarlık Kaynak!

Vakıfbank şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu yurtdışı piyasalardan sendikasyon kredisi ile proje teminatlı fonlama işlemi sonucunda toplam 730 milyon dolarlık kaynak teminat elde ettiği öğrenildi. Vakıfbank tarafından düzenlenen yeni sendikasyon kredisi içerisine, geçen yıl dahil olmayan 12 farklı bankanın daha katıldığı tespit edildi. Bunun üzerine talepler yükselmeye başladı. Kredi tutarının yüzde 125’lik oranın fazla talep geldiği açıklandı.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Yurtdışından elde edilen 239.5 milyon dolar ve 309.3 milyon Euro değerinde toplam 580 milyon dolar tutarında bir sendikasyon kredisi elde edildi. Sendikasyon kredisini Emirates NBD Capital’in ajan banka olduğu ve koordinatörlük görevini The Commercial Bank of Qatar ile paylaştığını söylemiştik. Bu sürece 17 ülkeden 28 banka katılım gösterdi. Kredinin toplam maliyetine bakıldığı zaman ABD Doları dilimi için Libor+yüzde 2.25, Euro dilimi için ise Euribor+yüzde 2.10 seviyesinde gerçekleşti’ açıklamalarını yaptı.

 ‘Kaynak Çeşitliliğine Önem Veriyoruz’

Sendikasyon kredisi ile birlikte gerçekleştirilen proje teminatlı fonlama işlemi ile birlikte 3.5 yıl vadeli olmak şartı ile ilave olarak 150 milyon dolar tutarında yeni kaynak temin ettiklerini de ifade etti. Bundan sonraki dönemde bankanın çeşitliliği artırmak için büyük bir çaba sarf edeceği ve kaynakların vadesinin artırılması için önemli bir süreç olduğu özellikle ifade edildi. Vakıfbank bundan sonraki dönemde uzun vadeli ve uygun maliyetli yurtdışı kaynaklarla birlikte milli ekonominin yanında olmaya destek verecek.