Vakıf Katılım Bankası Genel Başvuru Alımı Yapıyor!

Vakıf Katılım Bankası Anonim Şirketi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 3 Mart 2015 yılında verilen izin ile birlikte kurulmuştur. Kuruluş izninden sonra banka 25 Haziran 2015 yılında anonim şirket olarak kuruluş aşamasını tamamlamış ve yine BDDK kurumu tarafından alınan faaliyet izni ile birlikte 17 Şubat 2016 yılında bankacılık faaliyetlerini yerine getirmeye başlamıştır.

Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’nin tüm sermayesi Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani (II.Bayezid) Vakfı, Mahmut Han-ı Evvel Bin Mustafa Han (I.Mahmut) Vakfı, Mahmut Han-ı Sani Bin Abdulhamit Han-Evvel (II.Mahmut) Vakfı ve Murat Paşa Bin Abdusselam (Murat Paşa) Vakfı’na aittir ve günümüz katılım bankacılığı içerisinde en genç banka olarak bilinmektedir.

Bankanın vizyonu, yüzyıllar boyunca kültürümüz içerisinde yer alan “Vakıf Kültürü”nü yaşatmak ve bu kültür ile birlikte gerekli bankacılık faaliyetlerini sürdürülebilir hale getirmektir. Banka, faizsiz bankacılık ilkesine önem vermekte ve tüm çalışmalarını yalnızca ortakları ve müşterileri için değil toplum için gerçekleştirmektedir. Temel hedefi, topluma yararlı ve faydalı bir banka olmaktır.

Katılım bankacılığının en genç üyesi olmasına rağmen 2018 yılında açıklanan rakamlara göre bankanın 58 adet şubesi bulunmaktadır. 2019 yılı hedefi için 100 adet şubeye sahip olmak istediğini belirten ve bu hedef doğrultusunda 400 yeni istihdam olanağı yaratmayı planlayan banka “Genel Başvuru” ilanı yayınlayarak, hedeflerine bir adım daha yaklaştığını göstermiştir.

Geçtiğimiz ay 9 yeni şube açmayı hedefleyen ve buradaki şubeler için gerekli personel ihtiyacı için alım yapacağını duyuran banka adına aranan personel nitelikleri, başvuru koşulları ve ilgili tüm bilgi yazımızın devamında yer almaktadır.

Vakıf Katılım Genel Başvuru Koşulları

Banka gelecek hedefleri doğrultusunda personel alımı yapmaya karar vermiş olup, ileri ki dönemler için değerlendirilmek ve sahip olunan yetkinlik, nitelik ve beceriler bakımından uygun pozisyonlarda değerlendirilmek amacıyla genel başvuru yayınlamıştır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki koşullara uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Üniversitelerin bankacılıkla ilgili olan ve örgün eğitim veren bölümlerinden en az 4 yıllık eğitim almış ve mezun olmak, (Yüksek lisans, doktora öğrencileri ya da mezunları da başvuru yapabilmektedir)
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve erkek adaylar için en fazla 30, kadın adaylar için en fazla 28 yaşını geçmemiş olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik görevlerini yerine getirmiş, muaf ya da en az 2 yıl tecil ettirmiş olmaları,
  • Katılım bankacılığı alanında tecrübeli olan ve katılım bankacılığı prensiplerini benimseyerek çalışma hayatında yer alabilen,
  • İletişim kabiliyetine sahip olan ve etkili iletişim becerilerini kullanabilen,
  • Analitik düşünebilen ve gerekli analizleri yaparak bankacılık ile ilgili hizmet ve ürünlere hızlı, pratik çözümler sağlayabilen.

Herhangi bir bankacılık deneyimi bulunmayan adaylar da genel başvuru ilanına başvurularını iletebilmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde deneyimsiz adaylar da banka tarafından uygulanacak olan banka sınavları dahilinde başarılı olduklarını gösterirse, işe alım uzmanları tarafından değerlendirilecektir. Adayların İstanbul ilinde ikamet etmesi de aranan koşullar içerisinde yer almaktadır. İşe alım uzmanları tarafından adaylar İstanbul’un Avrupa ya da Asya kıtasında görevlendirilmek koşuluyla değerlendirilecektir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki link üzerinden de başvuru kriterlerine ve başvuru formuna ulaşabilirler:

https://www.kariyer.net/is-ilani/vakif-katilim-bankasi-a-s-genel-basvuru-1519049