Unicredit’ten Sonra Yapı Kredi ve Koç Hisseleri Dalgalı Seyrediyor

Bir süredir Yapı Kredi Bankası’nın iki ana ortağı olarak bilinen Unicredit ile Koç Holding arasında çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Aralarındaki iş ortaklıklarını Unicredit tarafından alınan bir karar sonrasında feshetme kararı alan iki tarafın hisselerinin son zamanlarda dalgalı seyrettiği belirlendi.

Cumartesi günü yapılan bir açıklama sonrasında İtalyan bankası Unicredit Yapı Kredi’de bulunan payını düşürerek yüzde 32 seviyelerine kadar düştü. Koç holding ile Unicredit ortak bir şirket üzerinden Yapı Kredi bankasının yüzde 81.9’luk kısmına hakim olduklarını açıkladılar.

Reuters tarafından hazırlanan bir haber sonrasında Unicredit ile Yapı Kredi arasında bir anlaşma yapıldığı ve bu anlaşma sonrasında paylarının azaltılması konusunda bir anlaşmaya vardıkları belirlendi. İki ortak tarafından yapılan anlaşma sonrasında Unicredit bankasının sahip olduğu paylarının tamamının 6.42 milyar liraya satın alınması için Koç Holding ve küçük ortaklar tarafından bir görüşme yapıldı.

İş Yatırım tarafından yapılan değerlendirme sonrasında bankanın satış fiyatının piyasa fiyatları değerlendirmelerinde yüzde 11 oranında düşük olduğu belirlendi. Unicredit’in elinde olan yüzde 31.93 oranında önemli bir payın piyasaya gelebilme ihtimalinden dolayı banka hisseleri üzerinden de baskı yaratacağı ifade edildi.

Ortaya atılan iddialar sonrasında Koç Holding hisseleri yüzde 2.4 oranında artarken 20.50 liradan işlem görmeye başladı. Bu süreçte hisselerde meydana gelen dalgalanmalar dikkat çekerken bu dalgalanmaların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.