Vakıfbank da Kolay Adres Sistemi’ne Geçiş Yapıyor

Vakıfbank da Kolay Adres Sistemi’ne Geçiş Yapıyor
Vakıfbank da Kolay Adres Sistemi’ne Geçiş Yapıyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararı ile FAST sistemine yakında geçiş yapılacak. 7 gün 24 saat boyunca EFT yapabilme kolaylığı tanıyan bu sisteme bankalar uyum sağlamak adına “Kolay Adres Sistemi” platformuna entegre olmaya başladı. Vakıfbank da bireysel mobil bankacılık ara yüzlerini yenileyerek, Kolay Adres Sistemi’ne geçiş yaptığını duyurdu.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre oluşturulan yeni mobil bankacılık ara yüzü sayesinde tek tık ile tüm bankacılık işlemleri yapılabilecek. Böylelikle müşteriler dijital platform üzerinden kolaylıkla bankacılık faaliyetlerinden yararlanabilecek.

Pandemi Döneminde Müşteri Deneyimi Ön Planda Tutuldu

Pandemi süreci ile birlikte bankacılık faaliyetlerinde yenilikler ve düzenlemeler getiren Vakıfbank, bu süreçte özellikle müşteri deneyimini ön planda tuttuğunu ifade etti. Banka, Mobil Bankacılık kullanan müşterilerinin yeni uygulama ile birlikte işlemlerini daha az adımla daha hızlı bir şekilde yapmasına olanak tanıdı.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yeni teknolojilere uyumlu hareket ettiklerini belirtti. Bu kapsamda müşteri deneyimini iyileştiren yenilikleri müşterileriyle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

“Uygulamalarımızın kullanıcı dostu olmasına büyük önem veriyoruz”

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“VakıfBank olarak uygulamalarımızın kullanıcı dostu olmasına büyük önem veriyoruz. Müşterilerimiz de VakıfBank Mobil deneyimlerini bizimle paylaşarak kendileri için yaptığımız bu yatırımların ne kadar yerinde olduğu konusunda geri bildirimde bulunuyor. İçinde bulunduğumuz bu dijital dönem, bankacılık işlemlerinin mekandan bağımsız, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını gerektiriyor. Biz de bu yönde devreye aldığımız ürünlerle hem müşterilerimize hem de sektörümüze katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Ayrıca yeni uygulamamızda müşterilerimizin talebi üzerine birçok yeni özelliği devreye aldık. Tüm bu yeniliklerin yanında müşterilerimiz ve sektörümüz için yenilikçi diyebileceğimiz uygulamalarımıza da zemin olacak altyapı çalışmalarını da tamamlamış olduk. Bu yenilikçi uygulamaları da pek yakında duyurmayı planlıyoruz.”

IBAN Tarih Oluyor

“Finans sektörünün en yenilikçi en enerjik en aktif bankasıyız. Müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için sürekli bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. TCMB ve BKM’nin geliştirdiği Kolay Adres Sistemi’ne uyum süreçlerini de bu anlayışla hızla başlattık. Devreye aldığımız Kolay Adres Sistemi, hizmet anlayışımıza paralel, yenilikçi bir yaklaşım. Hayatın hızlı akışında IBAN bulup yazmak gibi zaman alan bir işlemi ortadan kaldırıyor. VakıfBank olarak özellikle pandemi döneminde müşterilerimizin finansa kesintisiz ulaşabilmesini bir görev olarak görüyoruz.”