Vakıfbank KOBİ Kredilerinde Yüzde 59 Büyüdü

Vakıfbank KOBİ Kredilerinde Yüzde 59 Büyüdü
Vakıfbank KOBİ Kredilerinde Yüzde 59 Büyüdü

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol tarafından yapılan açıklamaya göre bankanın yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlamasına rağmen büyüme kat ettiği ifade edildi. Akyol, KOBİ kredilerinin kullanımının devam ettiğini belirtti. Yılın ilk 9 ayında KOBİ kredilerinde yüzde 59 büyüme elde ettiklerini dile getirdi.

KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik olarak ürün ve hizmetler oluşturduklarını da vurgulayan Akyol, pandemi dönemi ve sonrasında da bu alanda hizmet verdiklerini belirtti. Akyol açıklamasında, “Normalleşme adımlarıyla birlikte KOBİ kredilerinde artış hızı yavaşlasa da üçüncü çeyrekte de kredi kullandırımlarına devam ettik. Eylül sonu itibarıyla yasal KOBİ tanımına göre KOBİ kredilerimizi yüzde 59 oranında artırdık” dedi.

“KOBİ’lerin Büyük Ölçüde Likidite İhtiyacı Ortaya Çıktı”

Akyol açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Pandemi döneminde, tedarik ve üretim süreçleri sekteye uğrarken KOBİ’lerin büyük ölçüde likidite ihtiyacı ortaya çıktı. Bu ihtiyacı, Vakıfbank olarak sunduğumuz kampanyalar ile bertaraf ettik. Kredi Garanti Fonu Kefaleti ile işletmelerin nakit ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla İşe Devam Destek ve Çek Ödeme Destek Kredilerini sunarken bir yandan da bankamız imkânları ile Maaş Ödeme Destek Kredisini hızlıca devreye aldık. KOBİ’lerimizin sıklıkla kullandığı kurumsal kredi kartı gibi, sektörde öncüsü olduğumuz karşılığı bankamızca garanti edilen VBanko Çek, Kurumsal Ek Hesap gibi ürünlerin limitlerinde artışlar sağlayarak ve pandemi öncesinde kullandırılmış olan kredilerin vadesi gelen taksitlerinin 3 ay süreyle öteleyerek KOBİ’lerimizin rahatlamasına katkıda bulunduk.”

900’ün Üzerinde Şube Sayısı

“Türkiye genelinde 900’ün üzerinde şube ve 2200’ün üzerinde KOBİ müşteri temsilcisi ile geniş ürün yelpazemizi Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerimize sunuyoruz. KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirleyip en iyi hizmeti sunabilmek için büyük çaba gösteriyor ve bankacılık hizmetinin yanı sıra çalışmalarımızı bir danışmanlık hizmeti gibi konumlandırıyoruz. Bu durum KOBİ’lerimizde de önemli karşılık bularak müşteri memnuniyet seviyesini yukarıda tutuyor.”

İlk 9 Ayda 1 Milyonu Aşan Yeni Kredi Kartı Kullanımı

“2020 yılının ilk 9 ayında 1 milyonu aşan yeni kredi kartını kullanıma sunarak, kartlarda sektörün en hızlı büyüyen bankası olduk. Söz konusu büyüme özellikle üretim sektörünü destekleme amaçlı yapıldı. Bu artışın önemli bir kısmını çiftçiden KOBİ’ye kadar pek çok özelliğin sunulduğu ticari kartlarımız oluşturuyor. Ticari kredi kartlarımız ile nakit avans, peşine taksit, sözünle kazan ve kart borcu ödemesi gibi pek çok yenilikçi kart işlemi kolaylıkla yapılabiliyor.”

Vakıfbank BusinessCard En Çok Tercih Edilen Kart

“Özellikle en çok tercih edilen Vakıfbank BusinessCard ile ticari müşterilerimiz, şirketleri adına yaptıkları konaklama, temsil, seyahat ve diğer harcamalarını, nakit taşımadan avantajlı şekilde karşılayabiliyor. Vakıfbank BusinessCard müşterileri, geniş üye işyeri seçenekleri ile yüzbinlerce noktada taksitli alışveriş yaparak, şirketleri için ödeme kolaylığı sağlıyor.

Ticari müşterilerimiz dilerlerse Vakıfbank BusinessCard ile yaptıkları alışverişlerden kazandıkları Worldpuanları tek bir kartta toplayabiliyor ve şirket harcamalarında tasarruf sağlıyor. 2020 yılı içinde 28 bin 166 KOBİ müşterimize 713.7 milyon TL limitli 29 bin 456 adet kart verildi ve BusinessCard avantajlarından yararlanarak şirket harcamalarını gerçekleştirmeleri, ödeme kolaylıklarından yararlanmaları sağlandı. Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaleti ile Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında, müşterilerimizin fatura ödemeleri ve şirket harcamaları gibi ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla KGF BusinessCard kullanıma sunuldu.”

KOBİ’lere Özel Dijital Bankacılık Hizmetleri

“Ayrıca önümüzdeki dönemde KOBİ’ler için geleneksel ürünler ve hizmet anlayışı dışında özellikle dijital bankacılık hizmetleri alanında yoğun bir rekabet yaşanmasını bekliyoruz. Bu anlamda salgın süreci de olumlu etki yarattı, ürün ve hizmetlerin dijital ortamlardan sunulması ile ilgili hukuki düzenlemeler yapıldı. Vakıfbank olarak, önümüzdeki dönemde gerek KOBİ’lere sunduğumuz ürün ve hizmetlerinin dijitalleşmesi, gerekse KOBİ’lerin dijital dünyaya açılması noktasında gerçekleştirilecek olan iş birlikleri ile KOBİ Bankacılığında yenilikçi yaklaşımımızı ortaya koyacağız. Bu anlamda hazırladığımız çeşitli projeleri hızla devreye alarak KOBİ’lerimizin kullanımına sunacağız.”